Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Øygard trekker seg ikke fra ordførervervet

Vil avvente vurderinga til dommen faller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER/OSLO (Dagbladet): Forsvarer Mette Yvonne Larsen informerte under et pressemøte i dag klokka 08.55 at hennes klient Rune Øygard ikke trekker seg fra ordførervervet i Vågå kommune.

- Øygård trekker seg ikke. Han vil avvente den vurderinga til han har fått dommen, sier Larsen.

Hun legger til at Øygard mener det er beklagelig at sentrale personer i Arbeiderpartiet har ytret sine meninger om hva ordføreren bør gjøre.

- Vi er redd utspillet som kom sentralt i går kan påvirke dommen, sier Larsen.

Både statsminister Jens Stoltenberg og partisekretær Raymond Johansen nå har kommentert den såkalte Vågå-saken.

Stoltenberg sa i Politisk kvarter på NRK at han ikke har tatt stilling til om Øygard er skyldig for det han er tiltalt for.

- Men vi mener at det som er kommet fram, og som ikke er bestridt, er av en sånn karakter at det er uforenlig med den tilliten en ordfører bør ha, sier Jens Stoltenberg.

Fredag uttalte partisekretær i Arbeiderpartiet Raymond Johansen til NRK at Rune Øygard ikke bør fortsette som ordfører i Vågå etter at det kom fram hvilken kommunikasjon det har vært mellom Vågå-ordføreren Rune Øygard (Ap) og jenta han er tiltalt for å ha forgrepet seg på.

Mette Yvonne Larsen sier at Øygård har vurdert å trekke seg.

- Han har god dialog med Våga Arbeiderparti. Han har ganske mye støtte blant folk som oppfordret ham til å ikke trekke seg, sier hun.

BLIR SITTENDE: Rune Øygard trekker seg ikke som ordfører i Vågå, opplyste hans forsvarer Mette Yvonne Larsen på et pressemøte i dag. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
BLIR SITTENDE: Rune Øygard trekker seg ikke som ordfører i Vågå, opplyste hans forsvarer Mette Yvonne Larsen på et pressemøte i dag. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer