FIKK SMS: Jehans Storvik, gammel politikervenn av Rune Øygard som jobber på Lom videregående skole, sendte en sms om at fornærmede var på skolen dagen etter anmeldelsen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FIKK SMS: Jehans Storvik, gammel politikervenn av Rune Øygard som jobber på Lom videregående skole, sendte en sms om at fornærmede var på skolen dagen etter anmeldelsen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Øygard-venn ba jenta (16) om tilgivelse

Sendte SMS til Øygard om jenta dagen etter overgrepsanmeldelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): Jehans Storvik, avdelingsleder i Sør-Gudbrundsdal videregående skole avdeling Lom, vitner i Rune Øygard-rettssaken i dag.

Storvik er i tillegg til å være ansatt på skolen og lærer for fornærmede, også vara-ordfører i Vågå under Rune Øygard. De to har kjent hverandre i mange år og ble politikere sammen i 1999. I retten sa han at de har vært politiske venner lenge, men at de ikke omgikk hverandre privat.

Brøt taushetsplikten I retten spurte aktor Thorbjørn Klundseter Storvik om en tekstmelding han sendte til Rune Øygard om at fornærmede var på skolen dagen etter anmeldelsen i september i fjor.

Han hadde snakket med  Øygard om anmeldelsen dagen før og tidligere på mandag. Han beskrev Øygard som svært opprørt og lurte på om hun var på skolen.

- Det gjorde jeg nesten mekanisk og i en situasjon der Runes rolle var veldig uklar, og veldig nær en farsfigur. Men jeg angret veldig like etter at jeg hadde sendt den meldingen, for tenkte hva hun ville ha sagt om jeg hadde spurt henne, og jeg antok hun ville si nei. Det betyr at jeg har brutt taushetsplikten min, sa han og henvendte seg til fornærmede.

- Og det beklager jeg og håper du kan tilgi meg for, sier han tydelig berørt.

- For min del var det en slags misforstått form for omsorgshandling. Rune var redd for hva som skulle skje med jenta og det var jeg også.

- Med den informasjonen du fikk, tirsdag eller onsdag, om at hun vurderte å anmelde ham for seksuelle overgrep, og så likevel sende denne tekstmeldingen, hva er grunnen til det. Tror du han er den hun ville ha rundt seg? spør aktor.

- Jeg ser poenget ditt, og den havner vel kanskje på en slags konto for naivitet, svarer vitnet.

- Psykopat Fornærmedes mor har tidligere sagt at Øygard har beskrevet jentas kjæreste som psykopat, noe han benekter.

- Rune kalte faktisk kjæresten for psykopat i en samtale med meg den kvelden og det er jeg helt sikker på, for jeg syntes det var veldig spesielt å kalle en ung gutt for psykopat, sier Storvik.

Forsvarer Larsen spør om han er sikker på at det var det ordet som ble brukt, for i avhør har han sagt «schizofren». Vitnet blir da veldig usikker.

Dagbladet kommer med mer. Følg med i vårt nyhetsstudio her.