Øygard vil bruke Elden til å få ny overgreps-rettssak

Eks-ordføreren tar sikte på gjenopptakelse.

DØMT I TRE INSTANSER: Rune Øygard troppet i fjor opp på tilhørerbenken i Høyesterett etter å ha anket straffutmålingen, men fikk skjerpet straffen til to år og tre månders fengsel for gjentatte overgrep mot ei 14-15 år gammel jente. Foto: Jacques Hvistendahl
DØMT I TRE INSTANSER: Rune Øygard troppet i fjor opp på tilhørerbenken i Høyesterett etter å ha anket straffutmålingen, men fikk skjerpet straffen til to år og tre månders fengsel for gjentatte overgrep mot ei 14-15 år gammel jente. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bare ett år etter at Høyesterett skjerpet straffen for overgrepsdømte Rune Øygard til to år og tre måneders fengsel, prøver eks-ordføreren å få saken gjenopptatt.

Nå har 55-åringen hatt et møte med John Christian Elden, ifølge avisa Norddalen. Dermed skal Norges mest profilerte forsvarer saumfare saksdokumentene med sikte på å vinne fram i Gjenopptakelseskommisjonen.

- Saken er en ren bevisvurderingssak. At han er dømt på spekulativt bevisgrunnlag må eventuelt rettes opp i Norge og ikke i Europas menneskerettsdomstol. Målet for oppdraget er at saken blir prøvd på nytt i en norsk domstol, sier Elden til GD.no.

Øygard er dømt for gjentatte overgrep gjennom to år mot ei mindreårig jente, og hevder ennå han er uskyldig.

- Vil renvaske seg Det er uklart hva som eventuelt blir grunnlaget for en begjæring om gjenåpning av straffesaken. Trolig må Øygard støtte seg på argumentasjon om at «det foreligger særlige forhold som gjør det tvilsomt om dommen er riktig». Det skal ikke ha dukket opp nye beviser eller omstendigheter i saken, som altså er behandlet i alle tre rettsinstanser. En anke om saksbehandlingsfeil ble forkastet før den nådde Høyesterett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer