Øygards bror beklager uttalelser

SPs lokallag i Skjåk har full tillit til Rolv Kristen Øygard.

ORDFØRER I SKJÅK: Rolv Kristen Øygards støtte til sin overgrepsdømte bror ble diskutert søndag kveld. Her fra rettsaken mot Rune Øygard. Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet
ORDFØRER I SKJÅK: Rolv Kristen Øygards støtte til sin overgrepsdømte bror ble diskutert søndag kveld. Her fra rettsaken mot Rune Øygard. Foto: Sveinung U. Ystad / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg ber om unnskyldning for uttalser jeg har kommet med i mediene som har økt belastningen for den fornærmede, for bygda og for innbyggerne, skriver Rolv Kristen Øygard i en pressemelding søndag kveld.

Han fortsetter uttalelsen med at han har full tillit til rettssystemet.

- Jeg har ved flere anledninger kritisert språkbruken som har vært brukt i skype- og sms-meldinger og gir klart uttrykk for at det er den voksne som har ansvar for å sette grenser. Jeg har aldri ment at det er en kultur for at godt voksne menn har et forhold til mindreårige, skriver Rolv Kristen Øygard.

Lokallagsleder Per Lars Lien sier Senterpartiet i Skjåk har full tillit til Rolv Kristen Øygard som ordfører.

- Det er bra at Rolv Kristen Øygard nå har bedt om unnskyldning for sine uttalelser i mediene. Det er viktig for Skjåk senterparti at den fornærmede har fått tilbud om hjelp, har fått hjelp og skal fortsatt få all den hjelp og støtte hun trenger framover fra Skjåk kommune.

Skjåk senterparti vil ikke kommentere noe som gjelder rettssaken, men presiserer at det er rettsvesenet som skal avgjøre og ikke hver enkelt av oss, skriver Lien.

- Vi har fortsatt tillit til Rolv Kristen Øygard som vår ordfører, avslutter Lien.

Krisemøte Styret i lokallaget satt i kveld i krisemøte for å diskutere uttalelser som Rolv Kristen Øygards uttalelser i saken mot sin overgrepsdømte bror, tidligere Vågå-ordfører Rune Øygard.

Møtet varte i over tre timer.

Per Lars Lien fortalte Dagbladet i kveld at Rolv Kristen Øygard var til stede på deler av møtet.

Han fikk forklare seg i én time, etter at styret hadde diskutert saken.

Mange har uttrykt sterk misnøye med hvordan ordfører Rolv Kristen Øygard har håndtert saken. Og den lokale partiledelsen bestemte at det var nødvendig å avholde et møte om saken i kveld.

Lokalavisa Fjuken i Skjåk krevde en offentlig unnskyldning etter senterparti-ordfører Rolv Kristen Øygards uttalelser.

Fjuken har vært sterkt kritisk til at Skjåk-ordføreren i retten skjøv deler av skylden i Øygard-saken over på offeret, den nå 17 år gamle jenta.

Hverken Rolv Kristen Øygard eller Per Lars Lien ville kommentere saken utover det som står i pressemeldingene.