Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Øygards kone inntar vitneboksen - vil lukke dørene

Rune Øygards kone vil begjære lukkede dører.

VIL LUKKE DØRENE: Mette Yvonne Larsen (49) er ordfører Rune Øygards forsvarer, her sammen med aktor Thorbjørn Klundseter (44) - statsadvokat i Hedmark og Oppland. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
VIL LUKKE DØRENE: Mette Yvonne Larsen (49) er ordfører Rune Øygards forsvarer, her sammen med aktor Thorbjørn Klundseter (44) - statsadvokat i Hedmark og Oppland. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når Rune Øygard etter planen gjør seg ferdig med sin forklaring før lunsj fredag, regner rettens aktører med at de trenger flere timer på å spørre ut kona til den overgrepstiltalte ordføreren.

Hun vil trolig kunne underbygge Øygards påstander om de vanskelige familieforholdene jenta levde under og den store «iveren etter å være der for jenta», som ordføreren formulerte det i sin forklaring torsdag.

Reidun Øygard har varslet at hun ønsker at retten lukker dørene for publikum når hun skal gi sitt vitneprov, slik at hun kan beskytte sitt privatliv. Rune Øygard selv har allerede fått avslag på sin begjæring om lukkede dører, men tingrettsdommer Torunn Elise Kvisberg kommer til å underlegge konas begjæring egen behandling.

Ekteparet Øygard har bevisst tatt beslutningen om ikke å få egne barn for å kunne stå friere. Derfor hadde de både rom og mulighet til å vie noe av fritiden til den nå 16 år gamle jenta. Øygards kone skal imidlertid ha vært den av de to som først reagerte på at hun etter hvert tilbrakte for mye tid sammen med dem.

I og med at rettsprosessen er noe på etterskudd, rekker ikke retten å høre resten av de oppsatte vitnene fredag. De blir derfor utsatt til mandag.

(NTB)