Øynasjonene er i ferd med å forsvinne i bølgene. Kommer med en desperat bønn til verden

- Vår siste sjanse.

BER OM HJELP: Stillehavsnasjonene, som stadig trues av stigende havnivåer, advarer nå om at de kommende klimaforhandlingene i Paris vil være deres «siste sjanse».

Blir ikke trusselen om global oppvarming tatt på alvor, risikerer de å forsvinne fra jordens overflate. Her et bilde av Tarawa-atollen som er en del av Kiribati. Foto: AFP PHOTO/FILES/TORSTEN BLACKWOOD/NTB Scanpix
BER OM HJELP: Stillehavsnasjonene, som stadig trues av stigende havnivåer, advarer nå om at de kommende klimaforhandlingene i Paris vil være deres «siste sjanse». Blir ikke trusselen om global oppvarming tatt på alvor, risikerer de å forsvinne fra jordens overflate. Her et bilde av Tarawa-atollen som er en del av Kiribati. Foto: AFP PHOTO/FILES/TORSTEN BLACKWOOD/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Stillehavsnasjonene, som stadig trues av stigende havnivåer, advarer nå om at de kommende klimaforhandlingene i Paris vil være deres «siste sjanse».

Blir ikke trusselen om global oppvarming tatt på alvor, risikerer de å forsvinne fra jordens overflate.- Samtalene i Paris er vår siste sjanse til å komme fram til en måte vi kan reversere den globale oppvarmingen, og sikre den framtidige overlevelsen for våre nasjoner, innbyggere og kultur, heter det i en uttalelse fra seks av øynasjonene ifølge britiske Independent.

- Overlevelse Kiribati, en øynasjon bestående av 33 atoller og småøyer, har en total landmasse på omlag 800 kvadratkilometer. Store deler av dette ligger bare én til to meter over havets overflate.

Nå ber landets president, Anote Tong, resten av verden åpne øynene. Spesielt «nabolandene» Australia og New Zealand får solid påpakning. Disse er de rikeste og mest folkerike landene i regionen, og står dermed også for en langt mer forurensing.- Det vi snakker om her er overlevelse. Det handler ikke om økonomisk utvikling. Det handler ikke om politikk. Det handler om overlevelse, sier Tong.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer