- Øynene lyste mot meg

Hans Ingvald Hansen fra Karasjok skulle bare ut å mate hunden, da han oppdaget en bjørn rett utenfor huset sitt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KARASJOK (Dagbladet): - Da jeg kom ut døra og lyste ut mot skogen, så jeg de gule øynene til bjørnen lyse rett mot meg. Den sto stille å så på meg, kanskje 25-30 meter unna, før den lusket videre. Jeg sto på verandaen en god stund, for å se om den kom tilbake. Men det gjorde den ikke.

Mistanke Hansen hadde allerede en mistanke om at det kunne være bjørn ved huset, da elghunden hans sto i hundegården å loset på en måte han ikke hadde opplevd før.

- Vi har hatt observasjoner av bjørn i området her tidligere i år, så da jeg hørte at hunden sto og loset mye mer forsiktig enn hva den ville gjort hvis det var elg, tenkte jeg det kunne være bjørn. Derfor tok jeg med en stor lyskaster, i tillegg til hodelampa mi før jeg gikk ut.

Han er veldig klar på at han ikke ønsker bjørnen i nærheten av sitt nabolag, og håper at Statens naturoppsyn får has på den fortest mulig.- Bjørnen hører ikke hjemme i nærheten av boligområder, så jeg er glad for at lensmannen har gått ut å sagt at den skal avlives.

Bruker lyskaster Selv om han ikke er så veldig redd, har han nå bestemt seg for å ta flere forhåndsregler før han går ut på kveldene, i tilfelle bjørnen skulle dukke opp igjen.- En stor lyskaster ihvertfall, i tillegg til hodelampe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer