Øyner håp for råtten renholdsbransje

Renholder Safa Brigic enig med forskerne bak ny Fafo-rapport.

HÅP? Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm forsikret renholder Safa Brigic og hennes arbeidsgiver om at hun nå har tatt kraftig tak i forholdene i renholdsbransjen.
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
HÅP? Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm forsikret renholder Safa Brigic og hennes arbeidsgiver om at hun nå har tatt kraftig tak i forholdene i renholdsbransjen. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Renholder Safa Brigic valgte andre ord enn forskerne bak en fersk Fafo-rapport som ble lagt fram i dag, om råtne forhold i renholdsbransjen.

Likevel oppsummerer hun mye av innholdet i rapporten.- Det er så mange rare firmaer som er rundt omkring, og de ødelegger mye for oss, sa Brigic inne i lokalene til Olav Thon i Stenersgata, hvor hennes firma Ren Pluss holder rent.

Knallhardt Fafo-rapporten dokumenterer, gjennom intervjuer, en knallhard renholdsbransje hvor under halvparten av de ansatte orker å bli mer enn to år, hvor bare en av fire bedrifter overlever i mer enn fem år, og hvor det er hardt press på priser, arbeidstider og lønninger.

Slik Dagbladet har dokumentert i en lang rekke artikler det siste året, er arbeidsforholdene i mange renholdsfirmaer i strid med loven.

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm forsikret Brigic og hennes arbeidsgiver, administrerende direktør Ivar Sjølstad i Ren Pluss as, om at hun nå har tatt kraftig tak i forholdene.

Offentlig stryk Etter samtalen med Brigic, deltok Bjurstrøm i presentasjonen av den  nye Fafo-rapporten. Blant annet viser rapporten at tre fjerdedeler av kundene aldri har kontrollert renholdernes lønns- og arbeidsvilkår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.