Øystein (19) satt i passasjersetet. Bilen trillet tre meter - ble dømt for fyllekjøring.

Bilen trillet tre meter da Øystein (19) satt i passasjersetet med 1,9 i promille og spiste pølse. Nå kjemper anleggsarbeideren for å bli frifunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RJUKAN (Dagbladet): - Motoren var slått av. Kameraten min som kjørte hadde tatt ut bilnøklene og var inne på bensinstasjonen. Jeg skulle bare sette på noe musikk da bilen trillet et par meter, sier Øystein Johannes Håkanes.

Snakket til politiet

Til alt overmål - hvorfor skulle han promillekjøre med politiet på stedet? Han hadde akkurat snakket med en politimann inne på Shell-stasjonen på Rjukan. Politimannen anmeldte Øystein for promillekjøring da han så at bilen hadde flyttet seg.

- Det er helt vilt å skulle ta Øystein for promillekjøring. Jeg hadde nøklene i lomma og motoren var slått av, sier kameraten, Espen Faane.

- Uaktsomt, sa retten

Øysteins forklaring er at han må ha kommet bort i girspaken da han skulle sette på en cd. Han ble dømt i Tinn og Heddal tingrett til betinget fengsel i 21 dager og 10000 kroner i bot.

Retten mente at Øystein ikke hadde til hensikt å kjøre bilen, men at han hadde handlet uaktsomt da bilen ble satt i bevegelse.

Selv hevder han at det var et uhell. Dette blir det sentrale spørsmålet når Agder lagmannsrett snart skal avgjøre saken.

KJEMPER FOR FRIFINNELSE: - Jeg må ha kommet bort i giret da jeg skulle sette på en cd. Men det gjør meg vel ikke til fyllekjører? sier en opprørt Øystein Johannes Håkanes.
PROMILLETULL: Espen Faane hadde nøklene. Øystein Johannes Håkanes (t.v.) ble dømt for fyllekjøring.