OMKOM UNDER SKOLETUR:  En elev mistet livet og en annen ble hardt skadet i en bilulykke i Keny søndag. Elvene var studenter på Kvadraturen skolesenter og var del av en gruppe med åtte elever og tre lærere. Gruppen var en del av elektroavdelingen på skolen. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
OMKOM UNDER SKOLETUR: En elev mistet livet og en annen ble hardt skadet i en bilulykke i Keny søndag. Elvene var studenter på Kvadraturen skolesenter og var del av en gruppe med åtte elever og tre lærere. Gruppen var en del av elektroavdelingen på skolen. Foto: Tor Erik Schrøder / ScanpixVis mer

Øystein Bronebakk (18) fra Vennesla døde under skoletur i Kenya

17 år gamle Tina Haugen ble hardt skadd i samme ulykke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var 18 år gamle Øystein Bronebakk fra Vennesla som omkom i en minibussulykke i Kisumu, Kenya, i går ettermiddag, opplyser Vest-Agder fylkeskommune.

17-år gamle Tina Haugen fra Kristiansand ble hardt skadd i samme ulykke.

De to var sammen med seks medelever og tre lærere fra elektroavdelingen ved Kvadraturen skolesenter i Kristiansand, da minibussen de kjørte ble påkjørt av en lastebil.

Stabil - Den 17 år gamle jentas tilstand skal være stabil, ut fra den informasjonen vi fikk i går kveld. Hun befinner seg på sykehus i Kisumu.
Ingen av de andre pådro seg alvorlige skader i ulykken, opplyser rektor Knut Aasen til Dagbladet.

Delegasjonen fra Kvadreturen skolesenter var i Kenya i forbindelse med et mangeårig samarbeidsprosjekt som skolen er involvert i. De reiste ned til det afrikanske landet forrige fredag og skulle etter den opprinnelige planen være borte i ti dager.

Jobber med hjemtransport Skolen jobber nå sammen med UD for å få de berørte elevene hjem.

- Det er for tidlig å si noe om når vi kan få alle hjem, men vi er i kontakt med UD om hjemsending av både den omkomne og de andre som fortsatt er i Kenya. Dette jobber vi videre med utover mandag, forklarer rektor.

I går kveld var holdt skolen åpent for pårørende og klassekamerater. I dag må skolen informere resten av de 1100 elevene om den tragiske hendelsen.

- De enkelte lærerne vil i dag informere klassene om ulykken, mens de nærmeste elevene vil bli samlet. I dag er det først og fremst informasjon som skal komme ut, så vil vi senere i uka avholde en minnesamling, sier rektor.