2008: Øystein Djupedal har vært et kjent ansikt i SV i en årrekke, men har nå sagt adjø til partiet - etter 38 år. Foto: Jaques Hvistendahl / Dagbladet
2008: Øystein Djupedal har vært et kjent ansikt i SV i en årrekke, men har nå sagt adjø til partiet - etter 38 år. Foto: Jaques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Øystein Djupedal har meldt seg ut av SV og inn i Ap

Syria-håndteringen fikk begeret til å renne over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Han har vært Sør-Trøndelag-stortingsrepresentant, nestleder og kunnskapsminister, og nå Fylkesmann i Aust-Agder. 

Nå har Øystein Djupedal meldt seg ut av SV og inn i Ap - etter 38 i partiet. 

Til Agderposten sier han at han i flere år har vært spørrende til uviklingen i SV. Djupedal fikk til slutt nok da SV trakk seg fra forhandlingene om Syria-flyktningene tidligere i sommer.  

- At partiet valgte å stå utenfor forliket, og når vi ser hva partiet ellers sier i resolusjoner og politisk arbeid, viser det at dagens SV dessverre er irrelevant, sier han til avisa.

- Det gir seg utslag i så katastrofale gallupptall at om kursen ikke endres, vil partiet falle ut av mange kommunestyrer og fylkesting, og også havne under sperregrensen og ut av Stortinget, sier han. 

Ifølge avisa føler han ikke vemod over å ha sagt adjø til partiet sitt etter 38 år. 

- Jeg har valgt Ap fordi jeg er enig i partiets politikk, og fordi det er prinsipielt riktig å være medlem av et parti. 

Det har foreløpig ikke lyktes Dagbladet å få tak i Djupedal.