SÅ BIL: Øystein Kandal (29) la merke til en mystisk bil to ganger natt til søndag. Han har god utsikt ned mot krysset ved Låveveien og Dalbakkveien. Veikrysset og Østensjø Kanvas-barnehage ligger til venstre for bildet. 
Foto: Jo Straube / Dagbladet
SÅ BIL: Øystein Kandal (29) la merke til en mystisk bil to ganger natt til søndag. Han har god utsikt ned mot krysset ved Låveveien og Dalbakkveien. Veikrysset og Østensjø Kanvas-barnehage ligger til venstre for bildet. Foto: Jo Straube / DagbladetVis mer

Øystein hørte skrik og så en mystisk bil i høy fart

Satt ute på verandaen da Sigrid (16) forsvant natt til søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Har du opplysninger om forsvinningen ber oslopolitiet om at du tar kontakt på telefon 22669600. Har du informasjon til Dagbladet, send sms til 2400, epost til 2400@db.no eller
ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant natt til søndag. Politiet har få spor i saken, men jakter nå minst én mystisk bil som er sett på stedet der eiendelene til 16- åringen ble funnet.

Øystein Kandal (29) satt på verandaen sin i tredje etasje i Låveveien på Østensjø og tok seg en røyk da han observerte en bil som kjørte forbi barnehagen hvor telefonen, skoene og en av sokkene til savnede Sigrid ble funnet seinere natt til søndag.

- Omtrent fem over tolv kjørte en personbil ned Låveveien og svingte opp Dalbakkveien. Ikke lenge etterpå hørte jeg et skrik som ga meg en ordentlig ekkel følelse. Det var tydelig at det var ei jente eller dame som skreik, sier Kandal.

- Enda et skrik Kort tid etter hørte han enda et skrik, og ikke lenge etter fikk han øye på den samme personbilen som for 10-15 minutter siden kjørte opp ved barnehagen.

- Den kom kjørende ned Dalbakkveien igjen. I krysset ved Låveveien ble den stående en liten stund før den kjørte fort ned Låveveien i retning Håkon Tveters vei, sier Kandal.

Kandal la også merke til en annen bil, en mørk stasjonsvogn som kjørte forbi barnehagen to ganger på samme tidspunkt, og møtte den første bilen i krysset den andre gangen.

HADDE PÅ SEG DENNE: Sigrid Giskegjerde Schjetne hadde på seg en hettegenser som denne da hun forsvant natt til søndag. Foto: Politiet
HADDE PÅ SEG DENNE: Sigrid Giskegjerde Schjetne hadde på seg en hettegenser som denne da hun forsvant natt til søndag. Foto: Politiet Vis mer

Kandal kontaktet politiet neste dag da han så politi rundt barnehagen og hørte hva som hadde skjedd. Etter at Kandal snakket med Dagbladet tirsdag, tok politiet igjen kontakt med ham onsdag morgen. De ønsket at han skulle forklare det han så en gang til.

Politiet ba i går føreren av en bil som ble observert ved Østensjø barnehage i Låveveien omtrent klokka 00.15 natt til søndag om å melde seg.

Det var en forbipasserende som så bilen stå parkert med lysene på før den kjørte i retning Håkon Tveters vei. Vitnet er ikke sikker på fargen.

- Ekstremt viktig Det er usikkert om det er samme bil som Kandal observerte natt til søndag. Politiet sier de har fått inn en rekke tips om biler ved barnehagen.

- Den ene konkrete vitneobservasjonen av bilen er ekstremt viktig, og føreren har ikke meldt seg, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde.

- Etter at vi etterlyste føreren av bilen i går formiddag har vi fått en mengde tips. Det tar tid å gjennomgå alle disse. Vi har også flere vitneutsagn som går på at personer har hørt skrik, sier Rohde.

Få spor Politiet har svært få spor i saken. Politiinspektør Rohde sier til Dagbladet at de ikke har noen biologiske eller tekniske spor i jakten på eventuelle gjerningsmenn.

- Det ser ut til at det er den taktiske etterforskningen som kan bringe oss videre. Vi fortsetter arbeidet med å kartlegge hvem hun er og hennes bekjentskapskrets. Vi jobber også med Sigrids liv på sosiale medier, sier Rohde, som sier tida er kritisk.

- Det er allment kjent at initialfasen er viktig. Spor på forskjellige steder kan også forringes på grunn av været, sier Rohde.

Politiinspektøren opplyser at så langt hun kjenner til har heller ikke spesialtrente politihunder markert for spor etter Sigrid ved Østensjø barnehage, og heller ikke i Østmarka der det ble funnet en ankelsokk. Sokken er lik den som ble funnet rett utenfor barnehagen på Østensjø, der også Sigrids sko og mobiltelefon ble funnet natt til søndag.

Grunnen til at politiet har avsluttet søket etter Sigrid er nettopp dette, at de ikke har funnet spor som tilsier at de burde søke mer i området. Tidligere i dag forsikret Rohde at etterforskingen nå er trappet opp, og at de satser alt på å finne Sigrid, selv om søket i skogs- og boligområder i Oslo er avsluttet.

Siste SMS 16-åringen hadde SMS-kontakt med flere venner da hun gikk fra venninnen litt før midnatt lørdag kveld. Siste sikre livstegn fra Sigrid er en tekstmelding hun sendte rundt 00.15 natt til søndag. I meldingen sto det «Chiller'n hjemme...».

Politiet kan ikke utelukke at meldingen kan være skrevet av en annen enn Sigrid selv.

SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har vært savnet siden natt til søndag.
Foto: Privat / NTB scanpix
SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har vært savnet siden natt til søndag. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer

- Vi kan ikke med sikkerhet vite at hun har sendt meldingen, sier politiinspektør Rohde.

Selv om politiet har avsluttet søket etter Sigrid, så fortsetter frivillige å søke. I kveld leter de på øyene i Oslofjorden, Høyenhall, rundt Lysakerelva, Stovner og Ulsrudvann. Disse områdene er ikke plukket ut i samråd med politiet.

Tidligere i dag meldte tv2 at bilen som ble etterlyst kan ha blitt fanget opp av overvåkningskameraer ved en bensinstasjon på Østensjø. Rohde bekrefter for Dagbladet at de har overvåkningsbilder fra den aktuelle Statoilstasjonen, men avviser at overvåkingskameraene på bensinstasjonen fanget opp det som kan være den etterlyste bilen.