Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Øystein Mæland er ny politidirektør

Killengrens etterfølger er klar.

TAR JOBBEN: Psykiater og tidligere statssekretær Øystein Mæland overtar jobben som politidirektør. Foto: Ørjan Ellingvåg
TAR JOBBEN: Psykiater og tidligere statssekretær Øystein Mæland overtar jobben som politidirektør. Foto: Ørjan Ellingvåg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Psykiater og tidligere statssekretær Øystein Mæland overtar jobben som politidirektør etter Ingelin Killengreen, melder VG Nett.

Mæland kommer fra stillingen som klinikkleder ved Klinikk for psykisk helse og avhengighet ved Oslo universitetssykehus.

Mæland var statssekretær for justisministerne Grete Faremo, Anne Holt og Gerd-Liv Valla mellom 1994 og 1997. I 2000-2001 var han statsekretær under Hanne Harlem. Mæland har også vært politisk rådgiver for utenriksminister Thorvald Stoltenberg og for olje- og energiminister Arne Øien.

Mæland har medisinsk embedseksamen fra 1986, og har blant annet fungert som seksjonsoverlege på klinikk for psykiatri ved Aker sykehus og fengselslege ved Ullersmo landsfengsel.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media