Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Øystein: Sluttet - og doblet lønna

I fjor gjorde Øystein Johansen det mange lærere går og tenker på. Han droppet ut av skoleverket, takket ja til jobb i det private og tjener i dag himmelthøyt over sine gamle kollegaer på Marienlyst skole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et år med dårlig lønn, lite plass og nedslitte skolebygninger holdt for Johansen.

- Jobben var interessant. Det er meningsfyllt å ha mulighet til å påvirke og undervise unge mennesker. Men lønna er latterlig dårlig. Når man i tillegg ikke har krav på noe form for videreutdanning, må betale for alle kurs man deltar på og er nødt til å dele PC med 60 andre lærere, er ikke det særlig inspirende, sier han.

Hytte, hus og bil

I fjor høst byttet 30-åringen ut olabuksa med dressen. Han fikk tittelen kursutvikler i Manpower og fikk plutselig nærmere 200 000 kroner mer å rutte med i året. Da var det på tide å takke farvel til kollektivtilsværelsen med to kamerater. Nå eier han i stedet sitt eget rekkehus i Bærum, har kjøpt seg en 95-modell Golf og benytter en hver andledning til å reise på hytta på Geilo.

- Jeg synes det er prisverdig at lærere holder ut i skoleverket et helt liv. Det er på tide at en så viktig arbeiskraftressurs får bedre betalt. Lærerne har tross alt ansvar for de oppvoksende slekter. Blir ikke arbeidsforholdene snart bedre, er jeg redd for at mange gjør som meg og slutter. Jeg kommer nok ihvertfall ikke til å gå tilbake til læreryrket, sier Johansen.

DROPPA UT: Lærerutdannede Øystein Johansen (30) byttet ut olabuksa med dressen og steget inn i det private næringsliv.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!