Øystein Sunde har kjøpt holme

'Kjekt å ha', tenkte kanskje Øystein Sunde, som har kjøpt idylliske Risholmen i Averøy kommune. En naturperle av de sjeldne på Nordmørskysten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den kjente trubaduren blir nærmeste nabo til eventyreren Ragnar Thorseth, som holder til på Håholmen, 5 minutters båttur fra Sundes brygge.

Like utenfor ligger Hustadvika, en av de mest værharde kyststrekningene på norskekysten.

Risholmen er 27 dekar stor, inkludert småholmer og skjær. Tidligere var det et småbruk med to kyr og flere sauer på holmen. Ifølge Tidens Krav ble øya i 1773 solgt for 40 riksdaler, mens Øystein Sunde ga 2,65 millioner kroner for herligheten. Pen prisstigning, men rimelig likevel - i alle fall i forhold til prisene på Sørlandet. Og sikkert mye fredeligere.

Selger var TV-fotografen Trygve Berge fra Molde, kjent som fotograf på Ragnar Thorseths mange ekspedisjoner og for blant annet Selik-filmene på NRK, der flere scener er tatt opp på og ved Risholmen.

Berge kjøpte eiendommen i 1992, og har siden gjort en stor innsats med restaurering av hovedhuset.

Hva Risholmen kan inspirere til av nye Sunde-låter, er ikke godt å si. Noe nytt om hummerteiner og krabbefelt kanskje? Uansett kan rikskjendisen føle seg fri som en vind på den nye holmen sin.

Egen låve, naust og verksted følger med på kjøpet, så han får nok mer enn nok å henge fingrene i.

(NTB)

PÅ FLYTTEFOT: Øystein Sunde setter kursen vestover, og blir øyboer på Nordmøre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer