Omsorgssvikt

«Øystein-ungan» tapte

Brødrene Johansen saksøkte Værøy kommune, men har nå tapt i tingretten. Selv om retten fant det bevist at «Øystein-ungan» hadde vært utsatt for grov omsorgssvikt.

VURDERER ANKE: Ronald (t.v.), Bjørn og Ståle Johansen tapte i Salten tingrett. Sammen med advokatfullmektig Oda Fjon vurderer de om de skal anke. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
VURDERER ANKE: Ronald (t.v.), Bjørn og Ståle Johansen tapte i Salten tingrett. Sammen med advokatfullmektig Oda Fjon vurderer de om de skal anke. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ronald (58), Ståle (61) og Bjørn (66) Johansen saksøkte Værøy kommune for grov omsorgssvikt. Nå har brødrene – også kjent som «Øystein-ungan» – tapt første runde i retten.

Salten og Lofoten tingrett er ikke i tvil om at de tre brødrene har vært utsatt for grov omsorgssvikt, men retten mener saken er foreldet.

«Skuffet»

- Det er klart vi er skuffet, sier Ståle Johansen til Dagbladet.

Selv om brødrene er preget av at Salte og Lofoten tingrett mente saken er foreldet, har de ikke resignert.

- Nå skal vi i fred og ro sette oss ned sammen med vår prosessfullmektig, advokatfullmektig Oda Fjon, og vurdere dommen og hva dommeren har lagt vekt på. Etter at vi har fått studert rettens begrunnelse, vil vi bestemme oss for om vi skal anke dommen inn for Hålogaland lagmannsrett, sier Ståle Johansen.

Slipper sakskostnadene

Johansen og brødrene er godt fornøyd med at kommunen ikke fikk medhold i at de tre brødrene skulle betale saksomkostningene til Værøy kommune.

Advokat Thomas Benson, som førte saken for Værøy kommune, mener dommen er riktig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer