Drapet på Egil Tostrup Bråten

Øyvind mistet kameraten Egil (23) etter brutalt drap: - Jeg har alltid tenkt at han var på feil sted til feil tid

Politiet har siktet og pågrepet 32-åring for drap i 2002. Drapsofferets venner håper på en oppklaring.

DREPT: 23 år gamle Egil Tostrup Bråten ble funnet av en politipatrulje på gata i Oslo i november 2002. Han var påført knivstikk, og ble konstatert død kort tid etter ved Ullevål sykehus. Drapet er en av de store gåtene i Oslo-politiet de siste tiåra. Foto: Politiet / SCANPIX 
DREPT: 23 år gamle Egil Tostrup Bråten ble funnet av en politipatrulje på gata i Oslo i november 2002. Han var påført knivstikk, og ble konstatert død kort tid etter ved Ullevål sykehus. Drapet er en av de store gåtene i Oslo-politiet de siste tiåra. Foto: Politiet / SCANPIX  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag meldte Oslo politidistrikt at de har pågrepet og siktet en 32 år gammel mann for drap eller medvirkning til drap på Egil Tostrup Bråten (23). Bråten ble drept natt til mandag 18. november i 2002.

23-åringen fra Våler i Hedmark ble brutalt drept få meter fra inngangsdøra til hybelen der han bodde i Nordahl Bruns gate i Oslo. Politiet mener han ble drept med et knivliknende stikkvåpen i det som beskrives som et tilfeldig drap.

Bråten ble drept på vei hjem fra kino med venner. Den unge mannen som hadde flyttet til Oslo jobbet for en urmaker-grossist og var en ihuga supporter av fotballaget Leeds United.

- En livlig kar

Der fikk han også mange av sine nærmeste venner, og en som ikke har glemt drapet på kameraten, er Øyvind Bratlie Skaare.

- Han var en kompis jeg ble godt kjent med etter hvert. Han var en livlig kar som søkte sosialt samvær. Han fant stadig nye venner. I tillegg var han et ekstremt rettferdighetsmenneske, sier han til Dagbladet.

Skaare har i dag snakket med Bråtens foreldre, som opplyste ham om pågripelsen av en 32-åring som ble pågrepet i Oslo i dag. 32-åringen er siktet for drap eller medvirkning til drap. Mannens forsvarer, Vidar Lind Iversen, opplyser til Dagbladet at hans klient nekter straffskyld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer