Øyvind Therkelsen har stor suksess med lettleste faktabøker. Foto: Eivind Yggeseth.
Øyvind Therkelsen har stor suksess med lettleste faktabøker. Foto: Eivind Yggeseth.Vis mer

Øyvind Therkelsen utgir en ny boktittel hver dag

Slikt blir det penger av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I 2013 startet forlaget Orage å utgi bokasiner, en hybrid mellom bøker og magasiner. Det har den fysiske størrelsen til et tidsskrift, men er ikke så tykk som en bok.

Øyvind Therkelsen leder en virksomhet som har doblet omsetningen hvert eneste år siden oppstarten i 2013 og nå teller 14 ansatte, samt rundt 20 tilknyttede frilansere.

Dobling hvert år

Ifølge Finansavisen omsatte forlaget for tre millioner kroner det første året. Året etter endte salget på ni millioner, så økte det til 20, mens de i fjor omsatte for 41 millioner.

- Norden er vårt nedslagsfelt. I år regner vi med å selge bokasiner for rundt 80 millioner kroner, og får et overskudd på mellom fem og ti millioner, sier Therkelsen til Finansavisen.

Titlene kjøpes på lisens fra utenlandske forlag og kommer fiks ferdig på datafiler med bilder, tekst, fonter og ferdig design fra utenlandske forlag han samarbeider med. I løpet av noen uker oversetter noen nøye utvalgte frilansere med ulike fagkompetanse tekstene til norsk, svensk, dansk og finsk.

Lisens til å utgi bøker

En lisens kan koste rundt 30.000 kroner for hvert land. Orage kjøper lisenser for hele Norden, men ikke alle titler slår an. Det er en del av forretningsfilosofien.

- Vi må eksperimentere litt og tester ut ulike publikasjoner og temaer. Alt går ikke like bra, men vi lærer hele tiden hva som fungerer eller ikke, sier Therkelsen til Finansavisen.

- Det er en utgivelse for hver arbeidsdag. Det er ikke mange forlag som kan vise til det, avslutter Therkelsen.

Andre økonominyheter:
Om dette slår til er det som å plukke penger på gaten
Bolig: Guttegjeng bygget opp milliardbedrift på få år