Ozonhull-offer?

M\NCHEN (Dagbladet): Det må ha vært et hull i ozonlaget over Oslo som utløste kronprinsparets forbrenningsskader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er en oppfatning blant folk som var med på det fatale fjernsynsopptaket som tv-kanalen n-tv gjennomførte på Skaugum.

- Forbrenningsskadene kan ikke skyldes det kunstige lyset som ble brukt. Utstyret var nylig gjennomtestet og sertifisert av myndighetene for bruk til utendørsopptak, sier Andrea Schöller i det tyske PR-firmaet Schöller & von Rehlingen til Dagbladet.

Hun var med n-tv-teamet under besøket på Skaugum. PR-firmaet er engasjert for å ta seg av pressen under det kongelige besøket.

- Kameramannen som jobbet under intervjuet, ble selv sterkt forbrent i ansiktet. Dermed er det ingen logikk i at kunstlyset var årsaken, mener Schöller, som har spurt seg om hull i ozonlaget kan ha vært årsaken. Hun fortsetter:

- Det var et utrolig skarpt solskinn denne dagen. Intervjueren Sandra Maischberger slapp med en lettere solforbrenning, trolig takket være at hun hadde smurt seg inn med krem med filter mot ultrafiolette stråler.

Fjernsynsselskapet ntv bedyrer sin uskyld, men har lovt å undersøke om tekniske feil eller mangler ved opptaksutstyret kan ha forårsaket forbrenningsskadene.