P-baronene tjener fett på bota di

De tolv største private parkeringsselskapene i Norge omsatte i fjor for 2 milliarder kroner. Se hva parkeringsbaronene sitter igjen med.

STOLT: Daglig leder i Q-park Tone Wicklund-Hansen, ønsker å satse på parkeringshus med bom, for å gjøre parkeringen enkel og smertefri for sine kunder. Her er hun i Q-parks stolthet på bankplassen i Oslo. De tolv største private p-selskapene omsatte i fjor for mer enn to milliarder kroner.  Foto: Espen Røst / Dagbladet
STOLT: Daglig leder i Q-park Tone Wicklund-Hansen, ønsker å satse på parkeringshus med bom, for å gjøre parkeringen enkel og smertefri for sine kunder. Her er hun i Q-parks stolthet på bankplassen i Oslo. De tolv største private p-selskapene omsatte i fjor for mer enn to milliarder kroner. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) En av de som har tjent desidert mest på parkering i Norge er Snorre Osvald Bentsen. I 1999 solgte han Europark til utenlandske eiere for 800 millioner kroner. Det er ikke lenger slik at norske eiere sitter igjen med parkeringsmillionene hos de største selskapene i Norge. I likhet med Bentsens gamle selskap har også Q-park utenlandske eiere. Likevel er det flere nordmenn som tjener fett på din parkering.

Snorre Osvald Bentsen har tidligere uttalt at han har angret på salget av Europark, men gründeren driver fortsatt i parkeringsbransjen. Gjennom selskapet Indigo Invest som han eier 60 prosent av, driver han blant annet selskapet AS Parkeringshus. EuroPark som Bentsen solgte til det internasjonale parkeringsselskapet APCOA, hadde i fjor en omsetning på vel 1,2 milliarder kroner.

- Vi er det eneste store parkeringsselskapet i Norge som gjør det bra. Jeg tror det er fordi vi har vært gode på å optimalisere omsetning og inntjening til våre oppdragsgivere, samtidig som vi har lagt vekt på å utvikle enkle løsninger for de som parkerer hos oss, sier administrerende direktør Arne Molden til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer