P-navnet blir hemmelig til neste ekstremvær

Over 100 millimeter to steder i Sør-Norge. Her er lista over mest regn siste døgn.

HER BØTTER DET NED:  Mest nedbør over Østlandet og Sørlandet siden tirsdag morgen har falt over de grønne og gule områdene, viser dette satellitt. To målestasjoner kom over ekstremværgrensen på 100 millimeter på 24: Drangedal i Telemark og Stokke i Vestfold. Foto/grafikk: Meteorologisk institutt.
HER BØTTER DET NED: Mest nedbør over Østlandet og Sørlandet siden tirsdag morgen har falt over de grønne og gule områdene, viser dette satellitt. To målestasjoner kom over ekstremværgrensen på 100 millimeter på 24: Drangedal i Telemark og Stokke i Vestfold. Foto/grafikk: Meteorologisk institutt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Meteorologisk institutt har avlyst ekstremvær-varsel, og dermed navn på uværet, med millimeters margin - bokstavlig talt.

Selv om flere av ekstremvær-kriteriene er oppfylt, blant annet mer enn 100 millimeter nedbør i løpet av et døgn, har statsmeteorologene valgt å spare navnet på neste store uvær til neste gang.

Det blir et kvinnenavn som begynner på P.

To over 100 mm - Både Postmyr i Drangedal i Telemark med 117,8 millimeter og Solli målestasjon i Stokke i Vestfold med 104,4 millimeter passerte 100-grensen mellom klokka 08 tirsdag og 08 onsdag. Med regnværet er avtakende er avtakende selv om det kan komme opp mot 60 millimeter nedbør også kommende døgn fram mot tirsdag formiddag, sier vakthavende meteorolog Kristian Gislefoss til Dagbladet.

Meteorologisk institutt har i formiddag sendt OBS-varsel for Agder, Telemark, Vestfold, Buskerud og nedre deler av Oppland. 

Her er oppdatert flomvarsel for 70 kommuner i nedbørsområdet.

Og her kan sjekke været der du oppholder deg i dagene framover, uansett hvor på kloden.

- Utpå dagen torsdag vil regnværert ha gitt seg over både Sørlandet og Østlandet. Det blir bygevær fram til da, og hovedsaklig på vestsiden av Oslofjorden. Det ser ut som Østfold slipper unna, sier Kristian Gislefoss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer