P-vakter skal på fire års kurs

KRISTIANSAND (NTB): Parkeringsvaktene i Kristiansand skal utdannes over fire år til en kostnad av 70 000 kroner pr person. Utdanning innebærer også et høyskolekurs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommunalutvalget i Kristiansand vedtok i går den nye opplæringsplanen for parkeringsvaktene. Planen, som gjelder fra nyttår, innebærer også en lønnsøkning på 5000 kroner i året for dem som har gjennomført utdanningen.

 P-vaktene har til nå har måttet nøye seg med et kveldskurs over tre dager, og et tre-ukers kurs i Drammen. Også andre kommuner vurderer lignende utdanningsplaner.

Skiltfordypning

De totale kostnadene blir 70 600 kroner, og skal blant annet gjennomføres på Høgskolen i Narvik. Utover ranskurs, kurs i brannvern og førstehjelp, finnes det finnes flere godbiter for parkeringsinteresserte:

 Sentralt kurs i Norges kommunale parkeringsforening, som inneholder juridiske og parkeringstekniske emner, til 25 000 kroner.

 Kurs i skilting og oppmerking, til 15 000 kroner.

 Fordypningskurs i parkeringsbestemmelsene m.m, til 12 000 kroner.

 Kurs i parkeringsregulering, til 8000 kroner.

  Et titalls ansatte vil etterhvert rykke opp fra «trafikkaspirant» til «trafikkbetjent», og til slutt «trafikkbetjent II», etter fire år.

  En lignende utdanning planlegges også for andre kommunalt ansatte, som renholdspersonell og ansatte i Skolefritidsordningen .

<B>PÅ SKOLEBENKEN:</B> Parkeringsvaktene Kirsten Rønningen og Rune Stokkeland, Kristiansand ... skal på kurs de neste fire åra ...<BR>