P4-ansatte støtter sjefens oppsigelse

Programsjef Svein Torgersens beslutning om å si opp sin stilling i P4 Radio Hele Norge støttes av de redaksjonelt ansatte i P4.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grunnen til at Torgersen slutter, er at han ikke kan stille seg bak budsjettnedskjæringene som er foreslått av ledelsen. Torgersen mener nedskjæringene vil få for store konsekvenser for det redaksjonelle produktet. Han begrunner også oppsigelsen med den usikre situasjonen som oppstår i og med at kanalen får ny radiosjef etter Svein Larsen.

- Jeg mener vi kjører en svært nøktern stil på programsiden i P4. Derfor kunne jeg ikke være med på en prosess med budsjettnedskjæringer, sier Torgersen til NTB.

Den 53 år gamle programsjefen i P4 vil ikke uttale seg om hva han mener om holdningene til radiostasjonens eiere. Likevel fastslår Torgersen følgende:

- Det har vært et relativt bra utbytte i P4. Det er vel naturlig at eierne tar ut det de kan.

Seriøs leder

- Ved å gå fra stillingen viser Torgersen at han er en seriøs leder som ikke kan godta at ledelsen vil kutte enda mer i budsjettet. I vår kuttet vi ned til beinet, og nå er det nok. Vi har ikke ei krone mer å gå på. Kuttes det mer, kan vi ikke drive innenfor allmennkringkastingens rammer, sier klubbleder Anders Tangen til NTB.

Han framholder at de 31 redaksjonelt ansatte ennå ikke vet hvor store eller hva slags type kutt det er snakk om. De ansatte skal få beskjed om dette på et allmøte fredag. Klubblederen vet ikke om det kan være fare for arbeidsplasser.