P4 tapte radiokonsesjonen

Kanal 4 er tildelt konsesjonen for å drive riksdekkende reklamefinansiert radio de neste ti årene. P4 varsler milliardsøksmål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

P4, som har hatt konsesjonen siden 1994, tapte dermed kampen om fornyet konsesjon. Administrerende direktør i P4, Rune Brynhildsen, varsler et søksmål i milliardklassen mot Kulturdepartementet.

- Vi kommer til å gå etter dem, og vi kommer til å varsle søksmål i milliardklassen. Dette betyr at en statsråd, med et enkelt pennestrøk, har sendt hundrevis av ansatte og deres familier inn i arbeidsledighet, sier han.

- Vi har valgt å gi konsesjonen til den søkeren som har de mest ambisiøse og mest varierte planene i forhold til allmennkringkastingsoppdraget, sier kulturminister Valgerd Svarstad Haugland.

- Vi har aldri brutt konsesjonsvilkårene, så det fins intet juridisk grunnlag for å ta fra oss konsesjonen. Vi har ikke gjort noe galt, derfor er det ingen grunn til å idømme oss dødsstraff, sa Brynhildsen til Dagbladet i september.

- Jeg vil ikke være noen dommer for P4. Jeg ser mot fremtiden. Jeg har ikke tildelt frekvensen til Kanal4 på grunnlag av hva P4 gjør i dag, sier kulturministeren.

På spørsmål om hva dette vil bety for aksjonærene i P4, svarte Valgerd Svarstad Haugland at myndighetene ikke kan ta slike hensyn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer