På 11 dager slipper Jens ut mer CO2 enn hva tre nordmenn gjør årlig

Jens Stoltenbergs Sydpolen-stunt på klimaet løs.

UTSLIPPSMINISTER: Grafikken viser hvor mye én person fra hvert land slipper ut i snitt. Jens Stoltenberg på sin reise fra Norge, til klimatoppmøte i Durban, til Antarktis, og hjem igjen, vil slippe ut mer CO2 i atmosfæren enn hva tre nordmenn i snitt gjør årlig. Grafikk: Kjell Erik Berg/Dagbladet
UTSLIPPSMINISTER: Grafikken viser hvor mye én person fra hvert land slipper ut i snitt. Jens Stoltenberg på sin reise fra Norge, til klimatoppmøte i Durban, til Antarktis, og hjem igjen, vil slippe ut mer CO2 i atmosfæren enn hva tre nordmenn i snitt gjør årlig. Grafikk: Kjell Erik Berg/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Desember har vært en travel måned for statsministeren: Forrige uke var han i Durban for å sikre en fortsatt klimaavtale.

Men for at land som Kina og India skal bli med på laget, vil de først se at rike land som Norge handler nasjonalt før de gjør store kutt selv.

Da Stoltenberg satte kursen mot Antarktis etter forhandlingene i Durban, hadde han med seg i lomma en plan om å forlenge Kyoto-avtalen og at det skal forhandles fram en ny og bindende internasjonal avtale innen 2015.

Statsministeren er i disse dager på plass på Sydpolen for å hedre at det er 100 år siden Roald Amundsen vant kappløpet om å bli førstemann på Sydpolen.

Men det koster å være kar. I alle fall på klimafronten.

 På 11 dager har Stoltenberg sluppet ut mer CO2 enn tre nordmenn eller 1,4 gjennomsnittsamerikaner gjør i løpet av et helt år.

11 personbiler For på Stoltenbergs klimarundreise fra Norge, via Sør-Afrika, Australia, New Zealand, til Antarktis - og så hjem igjen, vil han slippe ut om lag 27,76 tonn CO2. Det viser Framtiden i våre henders klimakalkulator.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer