På 30 minutter skal denne dronen kunne levere pakker på døra

Amazon har lansert ny teknologi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nettgiganten Amazon annonserte på det amerikanske nyhetsprogrammet «60 minutes» at de ønsker å bruke droner for å levere varer som er bestilt på nettet. Selskapet mener de vil kunne levere varen 30 minutter etter at den er bestilt.

Droner er fjernstyrte ubemannede fly, og er kanskje mest kjent for sin bruk i moderne krigføring. Men Amazon vil utnytte muligheten som ligger i slike fjernstyrte fly.

Konsernsjef og grunnleggeren av Amazon, Jeff Bezos, viste fram teknologien på «60 minutes». Dronen har fått navnet «Prime Air».

- Dette er droner, men det er ingen grunn til at de ikke kan bli brukt til å frakte varer. Man skulle tro dette var ren science fiction, men det er ikke. Vi kan levere varer på 30 minutter, og den tåler en belastning på 2,3 kilo, sier Bezos.

Om lag 86 prosent av pakkene som sendes fra Amazon veier mindre enn dette.

Amazon ser for seg at fraktmetoden kan være en realitet innen fire år. Imidlertid trenger de tillatelse fra luftfartsmyndighetene.

Dronene vil kunne utføre leveranser om lag 16 kilometer fra Amazons 90 distribusjonssentre, opplyser Bezos. Alt Amazon trenger å gjøre er å plotte inn GPS-koordinatene til adressen pakken skal sendes til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.