Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

På 30 minutter skal denne dronen kunne levere pakker på døra

Amazon har lansert ny teknologi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nettgiganten Amazon annonserte på det amerikanske nyhetsprogrammet «60 minutes» at de ønsker å bruke droner for å levere varer som er bestilt på nettet. Selskapet mener de vil kunne levere varen 30 minutter etter at den er bestilt.

Droner er fjernstyrte ubemannede fly, og er kanskje mest kjent for sin bruk i moderne krigføring. Men Amazon vil utnytte muligheten som ligger i slike fjernstyrte fly.

Konsernsjef og grunnleggeren av Amazon, Jeff Bezos, viste fram teknologien på «60 minutes». Dronen har fått navnet «Prime Air».

image: På 30 minutter skal denne dronen kunne levere pakker på døra

- Dette er droner, men det er ingen grunn til at de ikke kan bli brukt til å frakte varer. Man skulle tro dette var ren science fiction, men det er ikke. Vi kan levere varer på 30 minutter, og den tåler en belastning på 2,3 kilo, sier Bezos.

Om lag 86 prosent av pakkene som sendes fra Amazon veier mindre enn dette.

Amazon ser for seg at fraktmetoden kan være en realitet innen fire år. Imidlertid trenger de tillatelse fra luftfartsmyndighetene.

SENDES FRA LAGRE:  Bildet viser ett av Amazons 96 distribusjonslagre. Herfra vil dronen kunne frakte pakker i en radius på ti miles, altså virka 16 kilometer. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
SENDES FRA LAGRE: Bildet viser ett av Amazons 96 distribusjonslagre. Herfra vil dronen kunne frakte pakker i en radius på ti miles, altså virka 16 kilometer. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

Dronene vil kunne utføre leveranser om lag 16 kilometer fra Amazons 90 distribusjonssentre, opplyser Bezos. Alt Amazon trenger å gjøre er å plotte inn GPS-koordinatene til adressen pakken skal sendes til.

En annen fordel med denne formen for frakt, er at den vil være miljøvennlig. Så gjenstår det å se om Amazon får lov til å sette den i trafikk.