På 34 sekunder var luftskipet fullstendig overtent: - Den brenner … og den krasjer! Den krasjer forferdelig!

Den 6. mai 1937 gikk luftskipet Hindenburg opp i flammer over New Jersey. Hindenburg-ulykken satte en endelig slutt for luftskip-epoken.

KATASTROFEN: Luftskipet Hindenburg i det hydrogengassen tok fyr. To menn står i toppen av luftskipsmasta. AP Photo/Philadelphia Public Ledger/Scanpix.
KATASTROFEN: Luftskipet Hindenburg i det hydrogengassen tok fyr. To menn står i toppen av luftskipsmasta. AP Photo/Philadelphia Public Ledger/Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den skjebnesvangre dagen gikk Hindenburg inn for landing ved Lakehurst utenfor New York etter en tre dagers tur over Atlanteren fra Frankfurt i Tyskland.

Skipet lå etter skjemaet og forsøkte seg på en rask landing i dårlig vær.

Det de ikke visste, var at det hadde oppstått en lekkasje fra tankene med hydrogengassen som holdt skipet oppe. Man vet fremdeles ikke hvordan det skjedde, men gassen ble antent mens Zeppelinen fremdeles var rundt 55 meter opp i lufta. I løpet av 34 sekunder var skipet overtent.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer