På Ali Baba serverer Yunus både øl og svin

- Dette er ikke en muslimsk bedrift, sier 28-åringen som har havnet på Norwegian Defence Leagues liste over «muslimske organisasjoner og bedrifter» i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i dag skrev Dagbladet at Norwegian Defence League har publisert ei liste på sin hjemmeside over flere hundre bedrifter og organisasjoner de hevder er muslimske.

Yunus Yildiz (28) har drevet restaurant Ali Baba på Grønland i Oslo i et år.

Restauranten hans har plass på NDLs liste, uten at han forstår hvorfor.

- Ikke muslimsk - Dette er ikke en muslimsk bedrift eller organisasjon, sier Yildiz. Han påpeker at restauranten både serverer alkohol og svinekjøtt.

28-åringen er ikke redd for å havne i trøbbel fordi den islamfiendtlige organisasjonen har gitt ham plass på lista.

- Det er helt greit at NDL publiserer slike lister, så lenge det ikke skader noen. Alle må få ha rett til en mening. Vi lever i et fritt land hvor alle kan praktisere den religionen de vil, sier Yunus Yildiz. Men han tar sterk avstand fra rasisme.

- I 2013 går det ikke an å være rasist, sier han.

Dagbladet har gjort gjentatte forsøk på å komme i kontakt med NDL-ledelsen, uten å lykkes.

Brønnøysundregisteret Slik presenterer NDL sin liste over «muslimske organisasjoner og bedrifter» i Norge:

«Joda, det finnes noen. Listen er langt fra komplett, og den kan gjøres mye lengre med flere søkeord eller endringer på søkeord vi har brukt. Vi har kun tatt med oppføringer i Brønnøysundregistret under søkeordene «Islam, Kurdisk, Tyrkisk, Muslim, Iransk, Irakisk, Somalisk, Pakistansk, Arabisk, Muhammed, Ali og Hussein». Lista sier heller ikke noe om hvilke organisasjoner som mottar statsstøtte og hvor mye de får. Vi gjør oppmerksom på at noen oppføringer kan være oppført flere ganger, skriver NDL på hjemmesiden.

Provosert LIM-nettverket (Likestilling, Integrering, Mangfold) reagerer på NDLs framferd og skriver følgende på Facebook.

«NDL har laget en liste over muslimske organisasjoner i Norge og enkeltfortak drevet av personer med muslimske navn. Vi kan ikke se at dette har noe med «islamkritikk» å gjøre. En slik listeføring basert på religiøs tilhørighet vekker ubehagelige historiske assosiasjoner, og er egnet til å skape frykt og fiendtlighet mellom grupper i samfunnet. Det er viktig at PST fortsetter å holde ekstreme miljøer som NDL under oppsikt. Men minst like viktig er det at vi som er tilhengere av et fredelig og tolerant multietnisk samfunn reagerer og står sammen mot alle former for ekstremisme», skriver LIM-nettverket.

OUTER MUSLIMER: Norwegian Defence League har lagt ut ei omfattende liste på sin hjemmeside over det de mener er muslimske bedrifter og organisasjoner i Norge. Faksimile: NDLs hjemmeside
OUTER MUSLIMER: Norwegian Defence League har lagt ut ei omfattende liste på sin hjemmeside over det de mener er muslimske bedrifter og organisasjoner i Norge. Faksimile: NDLs hjemmeside Vis mer