På bærtur

Før var det svigermor i baksetet som ødela ferien. Nå er det kommet en verre masekopp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

28 NYE E-POST siden forrige sjekk. Kveldens vert skuler bort på mobiltelefonen, mens han legger en ny kotelett på grillen. Abstinensene begynner å sette inn.

– Se her ja, e-post fra Malaysia, sier han.

– Kan du ikke legge den fra deg litt nå, sukker hun.

Dårlig nytt til deg som bare kan ringe, ta bilder og sende tekstmeldinger med mobiltelefonen din. Du er nok ikke en moderne arbeidstaker. Denne sommerens viktigste tilbehør er nemlig ikke paraplyen. Det er BlackBerryen.

På en BlackBerry får du e-posten din, hele tida. Alltid oppdatert. Nyttig for meklere, advokater, konsulenter, politikere og Paris Hilton. Ironisk nok har til og med fredsprisvinner Muhammad Yunus en på innerlomma.

FOR DU FÅR ALDRI FRED fra BlackBerryen. Når du alltid er oppdatert, blir det skummelt å skru av. Tenk om du går glipp av milliardkontrakten, fredagens vinlotteri, eller mailen om den feilparkerte BMWen i garasjen, bare fordi du et aldri så lite og uoppmerksomt øyeblikk var offline?

Midt på 90-tallet dukket Tamagotchi opp. Det elektroniske kjæledyret fra Japan erstattet raskt norske tenåringers drøm om en hamster. Til lærernes store fortvilelse forsvant oppmerksomheten fra både lekser og klasserom når de elektroniske kjæledyrene pep og ristet i sekken. De var vanedannende nok, med sine tre knapper. Nå har det altså dukket opp en dings med et helt tastatur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer