Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

På balkongen for tredje gang

Mette-Marit og Haakon vet hva de skal gjøre hver eneste 17. mai fremover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Klump i halsen og vondt i beina.

Slik har kong Harald beskrevet det å stå på Slottsbalkongen 17. mai. Slik var det sikkert også i år for kongefamilien, som smilte og vinket til tusenvis av skolebarn som toget forbi med faner og flagg.

For tredje år på rad sto kronprinsesse Mette-Marit på Slottsbalkongen 17. mai. I år sto hun hele løpet ut, men med bredbremmet hatt som beskyttelse mot den sterke vårsola. I fjor måtte kronprinsessen som kjent ta mange pauser underveis på grunn av de sterke solforbrenningene i ansiktet etter et intervju med en tysk tv-kanal.

Kronprinsparet hadde tatt en snartur hjem fra London for å hilse barnetogene i Asker og Oslo.

Prinsesse Märtha Louise, som ikke lenger har noen kongelig «jobb» å gjøre 17. mai, feiret dagen privat, ifølge Slottet. Hvor de nybakte foreldrene og deres lille datter Maud Angelica befant seg på nasjonaldagen ville ingen ved hoffet opplyse om.

Men kong Haralds søstre, prinsesse Astrid og prinsesse Ragnhild, var hjertelig til stede på Slottet sammen med sine mange barn, svigerbarn og barnebarn, som hadde byens beste utsyn til barnetoget og Karl Johan fra vinduene på Slottet.

(NTB)

VINKET OG SMILTE:</B> Kongeparet og kronprinsparet fra Slottsbalkongen.
FLOTT SYN: Slik så det ut fra Slottsbakken da toget beveget seg opp foran slottet - og utsikten fra Slottsbalkongen er enda bedre. Titusenvis av mennesker var møtt opp for å se de kongelige.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media