På ball med Ole Ivars

Først gikk kong Harald og dronning Sonja polonese. Deretter svingte majestetene seg til tonene av «Nei, så tjukk du er blitt», av Ole Ivars. Kongeparet var æresgjester på Oslo Militære Samfunds jubileumsball i går kveld. Kongen er selv medlem av Samfundet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kveldens repertoar var neppe hverdagskost for verken konge, dronning eller forsvarstopper med fruer. Trolig er det ikke mange av lørdagskveldens 183 gallagjester som frekventerer dansebandets tilstelninger til vanlig. Forhåpentligvis følte ingen seg truffet av teksten til dansebandets store hit.

- Vi vant NM for danseband for ei stund sida med låta «Nei, så tjukk du er blitt». Så den må vi spille. I tillegg ligger vi på dansetoppen i NRK med «Jeg trodde englene fantes», så det er en naturlig låt å ta med. Sammen med selvfølgelig «Spelmannsblod» og «Kalle med fela», sa daglig leder og bassist i Ole Ivars, William Kristoffersen til Dagbladet like før det hele braket løs i går kveld.

Rosa på ball

Dansebandet slo an tonen med «Gammel Jægermarsj» til polonesen, som deretter gled over i valsen «Rosa på ball».

- Etter det blir det ordinært Ole Ivars-reportoar. Men vi har lagt inn en del flere av de gamle sviskene enn vi vanligvis gjør, fordi vi regner med at vi har et publikum som ikke hører mye på oss til daglig, sier Kristoffersen.

Mannen som satt ved siden av kongen under gallamiddagen, brigader Oddbjørn Grinden, skulle også ha en gjesteopptreden med dansebandet på ballet.

- Han er en gammel venn av oss, og det hender han blir med på gitar og som vokalist når det passer, sier Kristoffersen.

Er medlem

Det var en blid og opplagt konge som kom til Oslo Militære Samfunds 175-årsjubileum. På lørdagens meny sto skalldyrsuppe, reinsdyrmedaljong, ost og dessertsymfoni med sjokoladekake, friske frukter, is, mandelflarn og konfekt. Etterpå var det kaffe - og altså dans...