På bare noen dager har 85 000 utrydningstruede antiloper dødd på mystisk vis

En tredjedel av verdensbestanden.

MASSEDØD: En saiga-antilope og hennes avkom på det kasakhstanske slettene. Overalt omkring dem ligger døde dyr. Ekspertene mistenker at det skal dreie seg om en bakteriell infeksjon, men endelig svar har de ennå ikke funnet. Så mange som 85 000 dyr skal ha mistet livet den seneste tiden. Foto: REUTERS/Kazakhstan's Ministry of Agriculture/Handout via Reuters/NTB Scanpix
MASSEDØD: En saiga-antilope og hennes avkom på det kasakhstanske slettene. Overalt omkring dem ligger døde dyr. Ekspertene mistenker at det skal dreie seg om en bakteriell infeksjon, men endelig svar har de ennå ikke funnet. Så mange som 85 000 dyr skal ha mistet livet den seneste tiden. Foto: REUTERS/Kazakhstan's Ministry of Agriculture/Handout via Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Myndighetene i Kasakhstan forteller nå at så mye som en tredjedel av verdens bestand av saiga-antiloper har omkommet den siste tiden. Det skriver blant annet National Post.

Landbruksministeren bekreftet på fredag at tallet nå var så høyt som 85 000 - et grovt innhogg i den totale bestanden som i 2014 var på 257 000 individer.

Mysterium Bilder fra området viser det ligger døde antilopper strødd over de store steppene i landet.

Ministeriet sa også at dødsårsaken foreløpig var et mysterium, men at de har mistanker om at det kan dreie seg om en epidemi forårsaket av en bakterieinfeksjon.

Internasjonale eksperter på feltet skal være fløyet inn til Kasakhstan for å undersøke årsakene til den katastrofale massedøden. Det skriver rferl.org.

Snikjakt Grunnen til at saiga-antilopen er klassifisert som utrydningstruet i utgangspunktet, var massiv snikjakt på 1990-tallet. Ikke bare for kjøtt og skinn, men også hornene var attraktive da de er en nøkkelingrediens i tradisjonell tibetansk og kinesisk medisin.

I juni 2014 beslagla kinesiske tollmyndigheter et stort parti saiga-horn på grensen til Kasakhstan. De 2351 hornene ble verdsatt til over 80 millioner norske kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer