På bedringens vei

Den eneste overlevende etter gruvekatastrofen ser ut til å klare seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den eneste overlevende etter gruveulykken i West Virginia, 26 år gamle Randal McCloy, er på bedringens vei.

Nå får han vende tilbake til delstaten sin etter å ha fått oksygenbehandling for å bedre hjernefunksjonene på et sykehus i nabostaten Pennsylvania.

- Jeg er svært glad for å kunne melde at vi har hatt strålende suksess over natten, sier Dr. Richard Shannon ved Allegheny General Hospital ifølge CNN.

Shannon opplyste at McCloy vil fremdeles trenge respirator for å puste og at de indre organene fremdeles ikke fungerer helt som normalt. Likevel mente legene det var forsvarlig å sende ham tilbake til West Virginia.

Han er fremdeles i koma, og tilstanden hans er kritisk, men stabil.

Forgiftet

Torsdag kveld var McCloys tilstand kritisk, men i løpet av lørdag ble han raskt bedre. Han lider av alvorlig karbonmonoksid-forgiftning, og det var denne gassen som til slutt tok livet av de andre gruvearbeiderne.

McCloy var den klart yngste av de 13 innesperrede gruvearbeiderne. De fleste av de omkomne var i 50-årene, og legene mener at alder og god helse kan ha hjulpet 26-åringen til å komme levende ut.

De 13 gruvearbeiderne var innesperret i 42 timer om lag fire kilometer fra gruveåpningen og bak en fiberduk som skulle beskytte dem mot dødelig karbonmonoksid-gass.

Gruvearbeiderne som omkom vil gravlegges i løpet av et par dager.

HJEM IGJEN:</B> Randal McCloy, her med sønnen Randal Jr. McCloy, var den eneste som overlevde 41 timer i gruvegangene. Nå er han blitt bedre, og sendes tilbake til sykehuset i West Virginia.