På befalsopptak

Synet har satt en stopper for Misbah S. Afgans drøm om å bli pilot. Men hun gir ikke opp drømmen om en karriere i luftforsvaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Slik beskriver Misbah seg selv.

Sivilstand: Singel

Alder: 20 år

Bosted: Oslo

Fødested: Oslo, Norge

Utdanning: Videregående skole: helse- og sosialfag, helseservice, allmennfaglig påbygning. Grunnfag i markedsøkonomi ved Norges Markedshøgskole.

Yrkeserfaring: Har jobbet som vikar og assistent på barneskole en liten periode. Jobber fortsatt som frokostvertinne/servitør på Radisson SAS hotell.

Bakgrunn: Foreldrene mine bosatte seg i Norge på 1970-tallet, kom fra Pakistan. Jeg er født og oppvokst i Oslo. Er nr 2 i søskenflokken. Har trent på SATS i tre år. Etter vgs har jeg hatt et friår, og studert et år ved NMH.

Hvorfor jeg vil bli befal: Utdanningen i forsvaret høres ganske 'tøft' og interessant ut for meg. Helt fra barndommen har jeg nesten vært 'besatt' av fly. Ønsket har alltid vært å bli flyger, men selv etter laseroperasjon av synet, oppfylte jeg ikke synkravet. Nå har jeg valgt linjen luftovervåking og stridsledelse, og håper sterkt på å oppnå målet.

Dessuten syns jeg det er viktig å få flere personer med utenlandsk bakgrunn inn i forsvaret, som kan være forbilder for andre.

annonse