På beite i jula

To sauebønder fra Vest-Telemark er tiltalt for grov dyremishandling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ene bonden skal ha latt dyrene gå ute på beite til over jul, mens den andre bonden er tiltalt for at 42 sauer og lam sultet i hjel, skriver Varden.

De to sauebøndene, som er i slutten av tjueårene, er nå tiltalt for flere brudd på loven om dyrevern og på matloven, og for ikke å ha tatt godt vare på dyrene sine. Den ene bonden skal blant annet ha droppet inngjerding under lammeperioden i vår. Det resulterte i at lammene kom til verden i snøen og ute på riksveien. Enkelte av disse ble så kjørt i hjel og skal deretter bare ha blitt liggende.

Bonden skal videre ha latt være å klippe, vaksinere og medisinere dyrene. I fjøset skal dyrene ha hatt dårlig tilgang på vann.

Ifølge Varden lot bonden dessuten fire lam bli liggende døde over en lengre periode i april. I uthuset lå et kadaver delvis spist opp og på en bru lå et dødt lam. Den andre bonden er tiltalt fordi han vinteren og våren 2004 skal ha ftret sauene med næringsløst og uegnet ftr.

Ifølge tiltalen sultet dyrene og om lag 42 sauer og årslam døde. Heller ikke disse dyrene skal ha fått god tilgang på vann. Også denne bonden skal ha latt døde lam ligge rundt på eiendommen.

(NTB)