Blodrødt nivå:

- På bristepunktet

Samtidig som smitten har økt kraftig i USA den siste tida, reiste over en million amerikanere for å feire Thanksgiving. Det bekymrer landets smitteverneksperter. Samtidig fylles sykehusene opp.

REKORDHØYT: 1,2 millioner amerikanere var innom amerikanske flyplasser søndag, til tross for at det amerikanske smittevernsenteret CDC frarådet reising. Foto: NTB / AP Photo / Nam Y. Huh
REKORDHØYT: 1,2 millioner amerikanere var innom amerikanske flyplasser søndag, til tross for at det amerikanske smittevernsenteret CDC frarådet reising. Foto: NTB / AP Photo / Nam Y. Huh Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Thanksgiving-helga er tradisjonelt sett en av travleste periodene i året for reisevirksomheten i USA, og i fjor var nesten tre millioner mennesker innom amerikanske flyplasser søndagen etter feiringen.

Med den sterkt økende smitteveksten - og over 100 000 nye coronatilfeller 27 dager på rad - anmodet USAs ledende smittevernekspert amerikanere om å begrense reising i frykt for at det ville føre til tettpakkede flyplasser og medfølgende smittespredning.

- CDC fraråder reising i thanksgiving-perioden. Det er ikke et krav, det er en sterk anbefaling, sa legen Henry Walke ved det amerikanske smittevernsenteret CDC til pressen forrige uke.

Likevel var nesten 1,2 millioner mennesker innom amerikanske flyplasser søndag i etterkant av årets feiring 26. november, som er det høyeste antallet siden før pandemien brøt ut.

Kraftig smitteøkning

Smittetallene har de siste ukene vært økende i hele USA, og søndag ble det registrert 93 238 nye smittetilfeller. Over 274 000 mennesker har mistet livet så langt i pandemien.

I løpet av de tre neste ukene kan ytterligere 60 000 amerikanere miste livet som følge av pandemien, melder Centers for Disease Control and Prevention (CDC), ifølge CNN.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer