Reagerer på behandlingen av studenter:

- På bristepunktet

Mange studenter mener regjeringen og statsråd Henrik Asheim har gjort for lite for dem gjennom pandemien. Asheim selv mener den nye tiltakspakken er god, og anbefaler en serie på HBO for å holde motet oppe.

BEKYMRET: Leder Runa Fiske i Studentparlamentet i Oslo er bekymret for studentene under pandemien og mener myndighetene må gjøre mer. Foto: Linnea Barberini
BEKYMRET: Leder Runa Fiske i Studentparlamentet i Oslo er bekymret for studentene under pandemien og mener myndighetene må gjøre mer. Foto: Linnea Barberini Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Luca Somers (20) er en av dem som har fått merke de økonomiske vanskene pandemien har ført med seg. Hun flyttet til hovedstaden høsten 2020 for å studere på privatskolen SOFI. Men uten mulighet for deltidsjobb på grunn av pandemien, og høye utgifter til både skole og bolig, valgte hun å droppe ut i desember.

- Jeg må heller prøve å få en jobb for å betale tilbake pengene jeg har lånt fra foreldrene mine. Jeg har kontrakt på leiligheten i et år, og det viktigste nå er å få en inntekt. Det trodde jeg ble lettere om jeg ikke hadde studiene og kunne bruke all tida mi på å tjene penger istedenfor, forteller 20-åringen.

- Skulle ønske de hjalp

Hun har nylig fått jobb som ringevikar i en barnehage, men med rødt nivå har det ikke vært vakter å få.

Forrige uke lanserte regjeringen sin nye studentpakke, der forslaget er å bevilge 1,1 milliarder kroner for å motvirke frafall og forsinkelser i studiene.

I pakken foreslås det også at studenter som har mistet inntekt, kan søke Lånekassen om et tilleggslån på 26 000 kroner der 40 prosent blir omgjort til stipend. Kravet er imidlertid at studentene må kunne dokumentere bortfall av inntekt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer