Smittekaos på Gran Canaria:

- På bristepunktet

Smitterekorder fører til hektiske dager blant norske leger på Gran Canaria.

LEGER: Lege ved Det Norske Legesenteret på Gran Canaria, Hege Strømsnes (t.h), mener smittesituasjonen på ferieøya er alvorlig. Foto: Privat
LEGER: Lege ved Det Norske Legesenteret på Gran Canaria, Hege Strømsnes (t.h), mener smittesituasjonen på ferieøya er alvorlig. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uka uttrykte presidenten i foreningen for leger innen primærhelsetjenesten på Gran Canaria, Ana Joyane, sin bekymring omkring smittesituasjonen på ferieøya.

- Vi behandler mellom 60 og 70 pasienter om dagen. I går behandlet jeg 68 pasienter. Det er brutalt, og nesten det dobbelte av hva som er rimelig. Situasjonen er ikke bærekraftig, sa hun til avisa Canarias7.

I løpet av den siste uka har det totalt blitt registrert over 31 000 nye smittetilfeller, noe som er ukerekord for kanariøyene.

- Tatt helt av

Midt oppi smittekaoset sitter Hege Strømsnes. Hun er lege ved Det Norske Legesenteret i Arguineguín på Gran Canaria.

- Det er veldig mye coronasmitte her, også blant nordmenn. Veldig lenge har nordmenn vært litt skånet for smitte her nede, men nå har det tatt helt av, sier hun til Dagbladet.

I sju år har hun jobbet som lege på øya, men sjeldent har arbeidsdagene vært så travle som nå. Hver dag har hun mellom 20 og 30 pasienter innom kontoret, men likevel har verken hun eller de tre andre ansatte på legekontoret vært smittet under pandemien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer