På by\'n sammen

Stein Erik Hagen og Jens P. Heyerdahl diskuterer framtida til Orkla Media og Dagbladet. Forrige mandag spiste de middag sammen i Annen etage på Hotel Continental i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kilder på hotellet sier at Jens P. Heyerdahl kom inn bakveien og at han skulle være redd for å bli oppdaget. Det har i lengre tid vært spekulert om det kunne bli noen løsning mellom Dagbladet og Orkla Media, fordi Hagen og Heyerdahl ikke har vært så gode venner.

Er gode venner

Dagbladet har lagt inn bud på Orkla Media og Hagen har sagt han ikke ønsker å være noen drivkraft for salg. Begge parter har vært opptatt av å finne en norsk løsning.

Dagbladet kjenner til at Hagen og Heyerdahl har møtt hverandre flere ganger den seinere tida. Hagen mener det påståtte uvennskapet mellom dem er medieskapt.

-  Jeg har alltid hatt et godt forhold til Jens P. Heyerdahl. Vi har aldri vært personlig uvenner, men vært uenig i sak. Det er viktig å skille, sier Hagen til Dagbladet .

Han ønsker ikke å fortelle hva de konkret snakker om.

-  Vi snakker om alt, sier Hagen.

-  Betyr det at dere snakker om Dagbladet og Orkla Media også?-  Ja, det og, sier Hagen.

 VENNER:  Dagbladet kjenner til at Stein Erik Hagen (t.h.) og Jens P. Heyerdahl har møtt hverandre flere ganger den seinere tida. Her fra et arrangement på BI i fjor. Foto: FRANK KARLSEN
VENNER: Dagbladet kjenner til at Stein Erik Hagen (t.h.) og Jens P. Heyerdahl har møtt hverandre flere ganger den seinere tida. Her fra et arrangement på BI i fjor. Foto: FRANK KARLSEN Vis mer

Et hyggelig møte

I miljøet rundt Jens P. Heyerdahl får Dagbladet bekreftet at Hagen og Heyerdahl snakker bra sammen og det nå ikke skal være noe uvennskap mellom dem. Det kan bety at Dagbladet og Orkla Media blir slått sammen.

Dagbladet kjenner til at hovedtillitsvalgt Kjetil Haanes i Orkla Media har bidratt for å få Hagen og Heyerdahl på banen. Han skal ha vært til stede under middagen på Continental i forrige uke.

Haanes svarer slik på spørsmål fra Dagbladet:

-  Hvor var middagen?-  Det er vel uvesentlig? Det var en helt grei plass.

-  Hvorfor gjorde du det?-  Både Heyerdahl og Hagen ønsket at jeg skulle delta, og jeg så ingen grunn til å si nei til en slik hyggelig invitasjon.

-  Hva ble diskutert under middagen?-  Det tror jeg vi tre som deltok må få lov til å holde for oss selv.

-  Ble media diskutert?-  Selvfølgelig diskuterer vi media. Alle tre er jo opptatt av det.

-  Hvordan var stemningen under møtet?-  Det var usedvanlig hyggelig. Jeg hadde det selv storartet, og jeg har ingen grunn til å tro at Hagen og Heyerdahl følte det særlig annerledes.

-  Hvordan ser du på muligheten for at Orkla Media og Dagbladet går sammen?-  Jeg tror i hvert fall ikke at det er Hagen eller Heyerdahl som er de største hindrene for en slik løsning.

Begge er opptatt av norsk langsiktig eierskap, de er opptatt av å vise samfunnsansvar og er sterke motstandere av at et av Europas flotteste medieselskap blir slaktet i småbiter. Der er de helt på linje med mange andre fornuftige mennesker, men det gjenstår fortsatt å se hva sluttresultatet blir av denne prosessen.