På de utstøttes side

Med magasinet =Oslo har Vibeke Omberg (30) gitt tiggere, hjemløse og narkomane en jobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stem her!

-  Vi ser flere og flere i bybildet som er desperate etter penger, mennesker som setter seg ned og bøyer hodet. Jeg ønsker å gi folk en mulighet til å få reist seg opp og vist seg fram, sier Vibeke Omberg i redaksjonslokalene på hjørnet av Kirkegata og Rådhusgata i Oslo sentrum.

-  Motivet mitt var å kunne tilby folk en jobb. Å gi folk sjansen til å kunne tilnærme seg storsamfunnet på en annen måte, sier hun og tenner en røyk til.Hun er grafisk designer. For to-tre år siden fikk hun en idé som hun ikke klarte å slippe.

=Oslo er en liten humanistisk revolusjon. Magasinet har gjort hovedstaden til en litt vennligere og mer sosial by. Når et nytt nummer - det er stort, hvitt, med lekker, dempet design - er på gata, er det kø foran selgerne. De fleste av de 300 registrerte selgerne er bostedsløse, tiggere og narkomane. Eller bare fattige. De kjøper bladet for 20 kroner og selger det for 40. Fortjenesten er lønna.

Nytt liv

-  Vibeke, ja, det er arbeidsgiveren min det, sier Tore Hammer (36) på Egertorget. Seks dager i uka jobber han som bladselger, i snitt 35 magasiner per dag forsvinner fra posen hans. Hva betyr det?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer