LITE KØ: Heller ikke på fredag ettermiddag ble det køkaos ved Smestad-tunnelen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
LITE KØ: Heller ikke på fredag ettermiddag ble det køkaos ved Smestad-tunnelen. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

På den fjerde dagen fryktet man fredagsrushet...

Et trafikkeventyr som nesten er for godt til å være sant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag kveld ble to av fire filer i Smestadtunnelen stengt, og fra flere hold ble det ventet fullt trafikkaos på Ring 3 i Oslo tirsdag morgen.

Men det ble ikke kø eller kaos tirsdag morgen. Heller ikke onsdag morgen, torsdag morgen eller fredag morgen.

Og i ettermiddag ser det ut til at til og med den faste fredagskøa svikter.

Da Dagbladet var på plass ved Smestadtunnelen fredag ettermiddag var det nærmest ingen kø å spore, og trafikken fløt.

Mindre enn vanlige fredager På Statens Vegvesens egen kø-oversikt på Reisetid.no kan man se at strekninga Ullevaal - Lysaker er merket med rødt - som betyr stor forsinkelse. Men trafikkoperatør hos Statens Vegvesen, Trude Lindstad, forteller at det ikke dermed må bety at man blir stående lenge.

- Det er en forsinkelse på et kvarter fra Ryen til Lysaker, og det er ikke så havlgærent, sier Lindstad.

Siden køen ikke er større enn til vanlig, og med den begrensinga som er ved Smestadtunellen, så betyr det at det må være færre biler på veien enn til vanlig, sier trafikkoperatøren.

LITE KØ: Til tross for at mye på kartet til Reisetider.no er rødt, er det ikke så ille, forteller Statens Vegvesen. Foto: Skjermdump  Reisetider.no
LITE KØ: Til tross for at mye på kartet til Reisetider.no er rødt, er det ikke så ille, forteller Statens Vegvesen. Foto: Skjermdump Reisetider.no Vis mer

- Det var veldig lite trafikk på veiene inn til Oslo i dag tidlig, og da er det jo ganske lite som skal ut igjen. Så det betyr at det nok er betydelig mindre biler på veien nå. For til å være en fredag, så er dette ganske bra, sier Lindstad - og understreker at en forsinkelse på 15 minutter ikke er stor - særlig ikke dagen før helg.

Lite trafikk hele uka Trafikkoperatøren opplyser at det har vært en ulykke ved Slependen, som skaper kø på E18 utgående - en vei det vanligvis hvor det er bra med kø på fredager.

- Fra Skøyen til Asker er det en vanlig forsinkelse på 40 minutter, og det er økende på en del av strekningene der. Men det er som en vanlig fredag, men også på grunn av uhellet.

Tirsdag ble det spådd av mange at flere biler ville være tilbake på veiene seinere i uka, siden det gikk så bra på morgenen da de fleste trodde det skulle bli fullt kaos.

Men Trude Lindstad i Statens Vegvesen forteller at det har vært generelt lite trafikk denne uka.

- Jeg har hørt kolleganen mine si at det har vært veldig lite trafikk, og at det har gått veldig bra. Det er nok fordi folk har lytta til rådene fra Statens Vegvesen om å finne andre alternative reisemåter, sier Lindstad.

Blir verre i 2016 Smestadtunnelen er den første av i alt ti tunneler som skal rehabiliteres - et arbeid som skal pågå fram til 2020. Og over nyttår vil det bli verre å pendle inn og ut av Oslo.

Smestadtunnelen skal være ferdig i første halvdel av 2016. Til høsten starter arbeidet i Granfosstunnelen, og deretter i Tåsen-tunnelen og Brynstunnelen våren 2016.

Dermed er det fire tunneler som skal jobbes på våren 2016.

- Håpet vårt er at de som har funnet andre alternativer som fungerer, holder seg til det, sier Trude Lindstad om tunnel-situasjonen - som vil forverres.