Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

På denne arbeidsplassen får ikke de ansatte lov til å sende SMS eller e-post til hverandre på søndager

- Det har skjedd en forandring.

STILLE PÅ HELLIGDAGEN: Utdannings- og forskningsdepartementet i Danmark innfører forbud mot å kontakte kolleger på søndager. Men de ansatte er ikke helt sikre på om de støtter instruksen. Foto: Google Street View
STILLE PÅ HELLIGDAGEN: Utdannings- og forskningsdepartementet i Danmark innfører forbud mot å kontakte kolleger på søndager. Men de ansatte er ikke helt sikre på om de støtter instruksen. Foto: Google Street View Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Som en følge av de mange elektroniske duppedingsene vi omgir oss med, kan det være vanskelig å holde seg for god til sende en beskjed eller to til kolleger på søndagen.

Men det skal den danske utdannings- og forskningsministeren ikke ha noe av.

Søren Pind (V) har nå instruert medarbeiderne til ikke å forstyrre kolleger på helligdagen.

- Da jeg jobbet i justisdepartementet, la jeg merke til at det var et enormt press hele tida, sier han ifølge Berlingske og Altinget.dk.

- Tidligere skilte man mellom fritid og arbeidstid. Det har skjedd en forandring, slik at folk jobbet dag og natt - også på fridagene.

Han sier at situasjonen er uholdbar og har bestemt seg for å sette ned foten.

SØNDAGSRO: Søren Pind vil at de ansatte skal ta fri på helligdagen. Foto: Lars Svankjær
SØNDAGSRO: Søren Pind vil at de ansatte skal ta fri på helligdagen. Foto: Lars Svankjær Vis mer

- For to måneder siden snakket jeg med min departementssjef. Vi bestemte oss for å innføre en regel om at de ansatte ikke får kontakte hverandre på søndager. Jeg kan ikke diktere at den enkelte ansatte ikke får gjøre det vedkommende vil på søndagen. Men jeg kan si til dem at de ikke får ringe eller skrive til hverandre.

- I dag er det siste vi sier «god natt» til og det første vi sier «god morgen» til, Iphonen vår. Det er grunnleggende usunt.

De ansatte møter forslaget med en liten dose skepsis.

- Vi ser fram til samtaler om dette. Vi vil argumentere for at de som ønsker det skal kunne arbeide utenfor normal arbeidstid - også på søndager. Men uten at det er en forventning om det fra ledelsen, sier Mia Wallin, som er tillitsvalgt for de ansatte i Utdannings- og forskningsdepartementet.

- Det er viktig at vi har fleksibilitet til selv å kunne planlegge arbeidstida vår.

Det er så langt ikke klart hva slags konsekvenser et brudd på instruksen vil få for de ansatte, men statsråden sier at det selvfølgelig vil være noen unntak.

- Men det skal være unntak, ikke regelen. Jeg vil be om å få se servertrafikken vår før og etter, Og jeg skal se en nedgang, sier Pind.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!