På denne arbeidsplassen har alle blitt millionærer

Svensk firma gir mellom én og to millioner til de ansatte.

MILLIONREGN: På bildet er himmelen blå, men det har nettopp vært millionregn over denne arbeidsplassen. Foto: Google Maps
MILLIONREGN: På bildet er himmelen blå, men det har nettopp vært millionregn over denne arbeidsplassen. Foto: Google MapsVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lojalitet kan betale seg.

For nå kan de rundt 45 fabrikkansatte ved Nominit AB i Värnamo i Sverige alle kalle seg millionærer.

- Skjer aldri oss vanlige arbeidere Firmaets eiere, Sixten (88) og Inger Norhed (81), velger nemlig å gi bort 114 millioner svenske kroner til sine ansatte.

- Vi mistet ansiktene alle sammen. Sånne ting skjer bare i fantasien og aldri oss vanlige arbeidere, sier Daniel Pettersson (30) til Aftonbladet.

Alle får mellom én og to millioner - basert på hvor lenge de ansatte har jobbet ved firmaet.

Anna Karlsson (46) har jobbet i firmalet i 24 år og er sjokkert over hvor mye penger hun får.

- Vi fikk allerede i april vite at vi skulle få penger, men jeg kunne aldri, aldri forestille meg at det skulle bli så mye, forteller hun til Expressen.

Hun forteller at hun kjenner søskenparet personlig, og har jobbet tett sammen i mange år.

- Jeg er så glad. Jeg hadde aldri trodd at det skulle bli så mye. Nå har jeg nok råd til å kjøpe en sånn fin moderne telefon, sier hun.

- Rørt Mattias Skagefors (37) har jobbet 15 år i firmaet, og tror søskenparet ser på de ansatte ved firmaet som familie.

- Altså, det er jo utrolig. Hvilken anerkjennelse. Verken Sixten eller Inger har egne barn, så vi ansatte har vel blitt litt som deres familie. Jeg blir rørt og varm i hjertet av deres generøsitet, sier han til Aftonbladet.

Til Expressen forklarer søskenparets advokat Henrik Nilsson nettopp hvorfor de er så generøse.

- De ansatte har vært så lojale i alle år, men det har også noe med at de ikke har noen etterkommere. Det er utrolig stort av Inger og Sixten å tenke på personalet på denne måten, sier Nilsson.