Boka: «Command and Control: Nuclear Weapons, the Damascus Accident, and the Illusion of Safety»

På denne dagen var verden en hårsbredd fra atomkrig

Menneskelige tabber kunne utløst katastrofe.

RAKETT SOM DETTE: En Titan II-rakett liknende denne, eksploderte i Arkansas i 1980. Rakettene var lenge blant USAs aller mest hemmelige våpensystemer. Her står raketten i en rakettsilo under bakken ved Tucson i Arizona, som i dag er omgjort til et museum. Foto: NTB Scanpix
RAKETT SOM DETTE: En Titan II-rakett liknende denne, eksploderte i Arkansas i 1980. Rakettene var lenge blant USAs aller mest hemmelige våpensystemer. Her står raketten i en rakettsilo under bakken ved Tucson i Arizona, som i dag er omgjort til et museum. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Den dramatiske hendelsen da en aldrende Titan II-atomrakett eksploderte 19. september 1980 i den lille landsbyen Damascus i Arkansas, kunne fått globale konsekvenser.

Den nye dokumentarfilmen «Command and Control», laget av regissør Robert Kenner og gravejournalisten Eric Schlosser, bringer den temmelig glemte og rystende hendelsen fram i lyset.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer