Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

På denne idylliske campingplassen skal de drapssiktede kameratene ha møtt Tina Jørgensen

- Hun var livlig og sprudlende, sier en lyngdøl som var venn med Tina.

CAMPET HER: TIna Jørgensen og de siktede i drapssaken møttes på Rosfjord campingplass utenfor Lyngdal.  Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
CAMPET HER: TIna Jørgensen og de siktede i drapssaken møttes på Rosfjord campingplass utenfor Lyngdal. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LYNGDAL (Dagbladet): I barndom- og ungdomsåra ferierte Tina Jørgensen hver sommer i Lyngdal.

Da hun var barn og ung tenåring ferierte hun med familien på Rosfjord camping. På den idylliske campingplassen som ligger innerst i fjorden med tilhørende strand, ble hun venner med mange lokale fra Lyngdal.

De fire som nå er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på 20 år gamle Tina, skal ha blitt gode venner med Tina i løpet av disse årene. Ifølge en mann som står deler av gjengen nær skal hun på et tidspunkt hatt en sommerflørt med den 36 år gamle mannen som ble pågrepet på onsdag og som skal snakket om drapet i avhør.

Dagbladet erfarer at alle de fire tilhørte samme vennegjeng og at de på starten av 2000-tallet ofte dro til Stavanger for å feste. Noen av dem skal ha hatt rusproblemer de seneste årene. 

Den 36 år gamle mannen som først ble pågrepet i den 15 år gamle drapssaken på Tina Jørgensen (20) onsdag. Han vet ikke at også tre av hans kamerater er pågrepet og siktet i saken.

Sneik seg rundt Campingvogna til familien lå nærme stranda, og på både dag- og nattestid hang hun med venner på campingområdet og rundt forbi i Lyngdal sentrum.

- Det ble jo en sport å smyge seg forbi nattevaktene og eieren av campingplassen. Det skulle være nattero klokka elleve, men vi pleide å sitte og snakke til ut på natta på stranda og på gressplenen, sier en mann Dagbladet har snakket med, som var nær venn med Tina i de tidlige ungdomsåra.

- Men å snike oss rundt var vel det mest kriminelle vi gjorde, sier mannen.

- Livlig og sprudlende Han var ikke del av den samme vennegjengen som nå er pågrepet, og er ifølge ham ikke i politiets søkelys.  

MØTTES HER: Tine Jørgensen og de siktede i drapssaken møttes på Rosfjord campingplass like utenfor Lyngdal.  Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
MØTTES HER: Tine Jørgensen og de siktede i drapssaken møttes på Rosfjord campingplass like utenfor Lyngdal. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Jeg kjente Tina fra vi var barn og fram til vi ble kanskje 16 år gamle.

- Hvordan var Tina som person?

- Hun var livlig og sprudlende. Hun var gøy å være med. Hun var ei skikkelig jente. Da vi fant ut av at hun hadde blitt drept, var det svært tungt å svelge for oss.

- De har hatt problemer - Hva tenker du om den vennegjengen som nå er avhørt?

- Jeg får det ikke til å stemme at disse kan ha gjort dette. Men politiet må jo ha noe på dem siden de er blitt arrestert, sier mannen, som vet at flere av dem har hatt det tøft.

- De har hatt sine problemer, sier mannen, som også stusset på at ekskjæresten til Tina ble siktet i saken på et tidlig tidspunkt.

- Han ble jo reinvasket. Han var en snill gutt, men da Tina ble sammen med ham, mistet vi mer og mer kontakten, sier mannen. 

- Festet i Stavanger En kilde som har stått nær deler av vennegjengen som er pågrepet, forteller til Dagbladet at de ofte dro for å feste i Stavanger på starten av 2000-tallet. 

LES SAKEN: - Tina-drapssiktede dro ofte til Stavanger for å feste

RANSAKELSE: I dette huset ble en mann i Lyngdal pågrepet. Her tar sivilt politi ut bevismateriale fra huset. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
RANSAKELSE: I dette huset ble en mann i Lyngdal pågrepet. Her tar sivilt politi ut bevismateriale fra huset. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Mann nummer tre ble pågrepet 17.55 hjemme i sin egen bolig. Også han er født i 1979. Mann nummer fire, en 39-åring, ble pågrepet samme kveld klokka 19.50. 

Ingen av de fire personene som nå er pågrepet og siktet for det 15 år gamle drapet på Tina Jørgensen har vært i politiets søkelys i forbindelse med denne saken.

To av de siktede framstilles for varetektsfengsling klokka 12, mens den tredje framstilles klokka 13.

LES OGSÅ: Dette er «kameratgjengen» som er siktet for drapet på Tina (20)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!