TRADISJON: Det er blitt et rituale å spise köttbullar etter en handletur hos IKEA. I indiske IKEA-varehus, deimot, kommer man ikke til å få lov til å verken spise eller kjøpe kjøttbollene. Foto: NTB Scanpix
TRADISJON: Det er blitt et rituale å spise köttbullar etter en handletur hos IKEA. I indiske IKEA-varehus, deimot, kommer man ikke til å få lov til å verken spise eller kjøpe kjøttbollene. Foto: NTB ScanpixVis mer

På denne IKEA-butikken får du ikke spise köttbullar

Slipper ikke inn i ett av verdens største markeder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mens IKEA forsøker å få på plass sine aller første varehus i India, setter myndighetene en demper på prosessen: De ønsker nemlig ikke å ønske de tradisjonelle köttbullarna velkommen i landet.

Det melder The Economic Times.

Flere av IKEAs varemerker, deriblant kjøttboller og annen IKEA-mat, ser derfor ut å ikke bli en del av de 25 planlagte varehusenes sortiment.

- FIPB (The Foreign Investment Promotion Board) har bestemt at kjeden ikke skal få åpne sine kjente kafeer og matbutikker, som selger kjøttboller og tyttebærsyltetøy - fordi det vil stride deres regler om matsalg, skriver avisa.

Kravene om restriksjoner gjelder derimot ikke bare de kjente kjøttbollene.

Heller ikke tekstiler, gaveartikler, bøker, leker eller elektronikk vil bli solgt på de indiske IKEA-varhusene.

Det betyr at indiske myndigheter har avslått 15 av IKEAs 20 produktlinjer, følge The Economic Times.

- Vi venter på beslutningen fra det statlige FIPB, som godkjenner internasjonale firmaetableringer i India. Det gjelder alle produktene våre, ikke bare köttbullar, sier IKEA-pressekontakt Sara Carlsson til den svenske avisa Expressen.