På denne restauranten får du ti prosent rabatt om du bærer våpen

«Har du noensinne sett noe dummere enn dette?»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bergeron's restaurant i den amerikanske delstaten Louisiana har innført en mildt sagt spesiell praksisk som setter sinnene i kok hos enkelte.

Tar du med deg våpenet ditt inn på restauranten, er du garantert ti prosent rabatt på det du kjøper.

Se video fra våpenrestauranten i videobildet øverst!

- Føler meg tryggere Restauranten ligger i småbyen Port Allen og det er to uker siden restauranteier Kevin Cox bestemte seg for å innføre sine helt egne våpenlover.

Det blir stadig mer vanlig i USA - selv i sørstatene - at våpen ikke er tillatt på restaurantet, i kafeer og i butikker. Cox har imidlertid bestemt seg for å gå mot denne praksisen.

Ifølge TV-stasjonen WTSP skal han ha fått ideen da han så alle politifolka som kom inn i restauranten med tjenestevåpen.

- Vennene mine og familien min kom hit med pistolen i hylsteret. Jeg likte det!


- Det fikk meg til å føle meg tryggere, så hvorfor skal jeg ikke inkludere alle gode borgere, så de kan gjøre det samme som politibetjentene? sier Cox til kanalen.

Ifølge restauranteieren er det rundt 500 mennesker innom restauranten daglig, på tross av at byen bare har drøyt 5000 innbyggere.

- Jeg hører stadig om at våpen forbys forskjellige plasser. Skjønner de ikke at de med våpen vil komme til stedene der hvor det er forbudt? Jeg ville snu på det og tenkte: Hvordan kan jeg gjøre dette stedet tryggere, sier Cox i videoen.

«Seriøst?» På restauranten, som er mest kjent for den karakteristiske sørstatsretten fritert malle, henger det et stort skilt:

«Takk for at du bærer våpenet ditt i dag. 10 prosent rabatt.»

- Hvis noen kommer inn her med våpen og ønsker å skade oss, er vi ikke forvarsløse, sier restaurantgjenst Olivia Carambat, som hyllet våpeninsentivet og som selv har lagt pistolen sin på bordet.

Ifølge restauranteier Cox er rabattordningen populær, og rundt et dusin mennesker hever rabatten hver dag. Mange av de bruker den amerikanske grunnlovens andre tillegg, som gir innbyggerne retten til å bære våpen, som argument for våpenbæringen. Det er det tillegget mange av våpenforkjemperne ønsker å beholde.


En som tydelig har latt seg provosere av rabatten, er den britiske TV-personligheten Piers Morgan. Morgan har siden 2011 hatt talkshowet Piers Morgan Tonight i beste sendetid på en av USAs største TV-kanaler CNN. Showet hans ble tatt av lufta tidligere i år på grunn av sviktende seertall.

Og det er muligens  hans engasjement for å stramme inn på USAs våpenlovgivning som har provosert mest. Det har nemlig gått så langt at amerikanske våpenforkjempere vil ha journalisten kastet ut av landet. Han har heller ikke lagt fingrene imellom på Twitter etter å ha lest om våpenrabatten.

«HAR DU NOENSINNE SETT NOE DUMMERE ENN DETTE?» skriver han på Twitter.

«Ti prosent rabatt til bevæpnede kunder. SERIØST, USA?» fortsetter han.