På denne skolen dusjer gutter og jenter sammen

- Gutter og jenter er forskjellige, så hvorfor skal man normalisere dette?

KONTROVERSIELT: På Dysjaland skole i Sola har førsteklassingene brukt samme garderobe, uavhengig av kjønn. Det liker ikke mor Alice Franzen. Foto: Line Viste, Solabladet.
KONTROVERSIELT: På Dysjaland skole i Sola har førsteklassingene brukt samme garderobe, uavhengig av kjønn. Det liker ikke mor Alice Franzen. Foto: Line Viste, Solabladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Alice Frantzen var på et foreldremøte for et par måneder siden, fikk hun hakeslepp. Da kom det nemlig fram at gutter og jenter i første klasse på Dysjaland skole i Sola kommune deler garderobe etter svømmetimene.

Småbarnsmoren, som selv har en datter i første klasse, reagerer kraftig. Nå vil hun ha en diskusjon om fenomenet.  For er det egentlig greit at gutter og jenter i skolealder dusjer sammen?

- Jenter og gutter er forskjellige og har rett til å holde kroppen sin privat. Det er foreldres ansvar å passe på, ikke en seksåring, sier Frantzen til Dagbladet.

- Hvorfor skal det normaliseres? Det var Solabladet som først omtalte de spesielle garderobeforholdene ved skolen. Det skal angivelig ha pågått på denne måten i flere år, men Frantzen - som er innflytter i bygda - synes ordningen må avskaffes.

Såvidt hun vet, har ikke andre foreldre reagert på dusjingen.

- Når ingen reagerer virker det som om dette er normalt, og de har visst gjort dette i ganske mange år, men jeg som ikke er vant til det reagerer. Jeg synes ikke det skal være sånn. Gutter og jenter er forskjellige, så hvorfor skal man normalisere dette?, spør hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer