På dette bildet starter Wara-bråket

Dette bildet viser Laila Bertheussen på Black Box-teateret i fjor. Hun filmet uten tillatelse og ble kastet ut, ifølge Dagbladets kilder. Kort tid seinere kom første trussel mot Tor Mikkel Wara.

FILMET: Kort tid etter dette bildet er fanget blir Bertheussen avslørt for filmingen og kastet ut av Black Box. - Waras samboer møtte opp på en av de opprinnelige forestillingene på teateret og oppførte seg veldig merkelig, sier Jon Wessel-Aas. Foto: Privat
FILMET: Kort tid etter dette bildet er fanget blir Bertheussen avslørt for filmingen og kastet ut av Black Box. - Waras samboer møtte opp på en av de opprinnelige forestillingene på teateret og oppførte seg veldig merkelig, sier Jon Wessel-Aas. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Konflikten mellom Laila Anita Bertheussen og Black Box-teateret kan spores tilbake til øyeblikket avbildet øverst i saken. Kort tid etter ble Bertheussen kastet ut av Black Box-teateret for ulovlig å ha filmet forestillingen.

Dagbladet har sett det fulle opptaket av Bertheussen på Black Box, og konfronterte henne med det 26. november i fjor. Hun avviste da det hele og hevdet hun aldri hadde vært på Black Box-teateret.

En rekke personer som var i salen bekreftet overfor Dagbladet at det var Laila Anita Bertheussen de så filme forestillingen lørdag 24. november.

Handlingen kan innebære brudd på åndsverksloven, og tross gjentatte anmodninger om å slå av og slette opptaket, skal Bertheussen ha nektet å gjøre det.

Bertheussens advokat, John Christian Elden, har følgende kommentar til saken.

- Vi avventer PSTs konklusjoner i saken, og håper de finner rett gjerningsmann, sier han til Dagbladet.

Fredag ble det kjent at teaterdirektøren og kunstnerne ved Black Box-teatret denne uka ble siktet av politiet for å ha krenket privatlivets fred.

Blitzen avslørte henne

Oppsetningen «Ways of seeing» på Black Box viste film av huset til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) og samboer Laila Anita Bertheussen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer