På dette hjørnet i New York ble en norsk gutt (10) skutt

- På feil sted til feil tid, sier politiet

ÅSTEDET: Tiåringen forlot denne butikken sammen med faren like før han ble truffet av et skudd. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
ÅSTEDET: Tiåringen forlot denne butikken sammen med faren like før han ble truffet av et skudd. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK/OSLO (Dagbladet): Gutten (10) fra Oslo, som er på familiebesøk i New York, skal ha vært en tilfeldig forbipasserende da noen løsnet et skudd på en travel gate i Williamsburg i Brooklyn seint mandag kveld.

- På feil sted Tiåringen skal ikke ha blitt livstruende skadd, og ble skrevet ut fra sykehuset Bellevue på Manhattan tirsdag kveld, ifølge New York Daily News.

- Offeret var ikke målet for skytingen. Han var bare på feil sted til feil tid, sier en politikilde til New York Post.

Sammen med faren hadde gutten akkurat kommet ut fra Broadway Mini Market Deli ved 23-tida da to skudd ble avfyrt fra en gruppe mennesker som sto i en høylytt krangel, opplyser politiet til avisa.

Etter å ha hørt to skudd komme fra ei gruppe unge menn kjente gutten smerter i sida.

Sammen med faren fikk de stoppet en politibil som tilfeldigvis passerte. Gutten ble fraktet med ambulanse til sykehuset Bellevue.

Politiet opplyser at en kule skal ha gått tvers gjennom guttens høyre side og at han har fått behandling for denne skaden.

Overvåkningsbilder Ingen er så langt pågrepet i saken.

Politiet skal ha sikret seg overvåkingsbilder fra Broadway Mini Market Deli som viser at det bryter ut en krangel mellom det som antas å være tenåringer inne i butikken før gruppa forflytter seg ut på gata utenfor, ifølge New York Post.

Den antatte gjerningsmannen blir beskrevet som en tynn ung mann i en grå hette og mørke bukser. Sammen med andre skal han ha flyktet fra åstedet i en grå Infiniti.

- Fullstendig tragisk Dagbladet var på åstedet i natt norsk tid. Da var alle politisperringer fjernet, men folk i nabolaget forteller at de er rystet over hendelsen. Inne på Broadway Mini Market ville de ikke kommentere hendelsen.

David Betz jobber på baren The Flat like ved og var nettopp kommet på jobb da det hendte.

VITNE: Bartender David Betz jobber like ved, og hørte skuddene. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
VITNE: Bartender David Betz jobber like ved, og hørte skuddene. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer

- Jeg tror jeg hørte skuddene. Like etterpå var det fullt av politi og media her. Politietterforskere satte seg ved bord hos oss for å jobbe, forteller Betz til Dagbladet.

Han beskriver nabolaget som temmelig trygt, men forteller at det er noen ungdommer som av og til skaper trøbbel.

- Det er fullstendig tragisk at noe sånt som dette kan skje her, sier Betz.

Det norske Utenriksdepartementet sier de ikke er kjent med hendelsen.

Våpenkriminaliteten i New York er økende. Det har hittil i år vært 278 skyteepisoder i verdensmetropolen. Det er 15 prosent flere enn i samme periode i fjor hvor det var 242 skyteepisoder.

FLYKTET: Gjerningsmannen skal ha flyktet i en grå Infiniti fra åstedet. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale/Dagbladet
FLYKTET: Gjerningsmannen skal ha flyktet i en grå Infiniti fra åstedet. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale/Dagbladet Vis mer